UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 26 januari 2021 - klockan 09:05 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Brödernas dröm om eget café slår in


Karin Sidén 2015-12-31

I full färd med att dekorera tårtor.
Bild:Privat
I full färd med att dekorera tårtor.

Det bubblar nästan över av förväntan och sprittande energi hos bröderna Dani och Maykel Abdallahad. Sedan slutet av tonåren har de varit kollegor och frontfigurer på Café Boulevard i Sundbyberg. Lagom tills det nya året firats in startar ett nytt kapitel i deras gemensamma liv då de öppnar eget i Kungsängens centrum. Bröderna tar över lokalerna efter Ana Marias Café.

-Det här är något vi drömt om och planerat för i många år. Vi har tittat på ett flertal lokaler utan att hitta rätt. När vi klev in på Ana Marias i Kungsängen föll bitarna på plats. Här kände vi att vi kunde utveckla vår cafédröm till något riktigt bra. Vi längtar verkligen till öppningsdagen då Petjos Café blir verklighet! säger storebror Dani.

Det fullkomligt gnistrar av energi och glädje hos Dani och Maykel Abdallahad när de berättar om sin gemensamma cafédröm och planerna de har. Med bara veckor kvar innan drömmen blir verklighet är förväntningarna på topp. I tio år har de arbetat åt sin kusin på Café Boulevard i Sundbyberg och även startat upp Café Boulevard i Barkarbystaden. Nästan lika länge har drömmen om en egen verksamhet funnits.

-Vi har varit frontfigurerna under många år så även om vi inte haft det totala ansvaret så har vi stor erfarenhet av caféverksamheten och tycker oss veta vad våra kunder vill ha. Vi har länge drömt om att vara våra egna och nu äntligen faller alla bitar på plats. Det är så himla kul! Som vi längtat! berättar Maykel.

Dani berättar om uppväxten i Uppsala och om hur han och Maykel så gott som alltid varit oskiljaktiga.

-Det skiljer bara ett år mellan oss så vi har alltid varit tighta. Vi har varit kollegor sedan vi gick ut gymnasiet och i perioder även bott tillsammans. Numera är vi grannar och när vi gifte oss i våras var det självklart med ett dubbelbröllop. Många undrar hur vi vågar starta företag ihop, men för oss är det självklart. Det här är vår gemensamma dröm som vi pratat om, planerat för och sparat till i många år. Till och med namnet har varit givet under en lång tid. Petjos Café och konditori. Namnet Petjos är smeknamnet på vår barndomskompis Daniel Pettersson. Gissa om han blev stolt och glad när vi visade honom loggan!


Bröderna visar bilder på vilken sorts inredning de tänkt sig och förklarar vad som ska ske när de tar över lokalen.

-Vår pappa och våra syskon är i byggbranschen så de kommer att få hugga in och hjälpa till under den korta tid vi har på oss. Den 11 januari öppnar vi och innan dess ska vi byta golv, fixa väggarna och göra cafélokalen till vår dröm. Det ska bli en ombonad och inbjudande atmosfär. Vi byter ut alla möbler och ska bland annat sätta in en "öppen spis" för att få till mysfaktorn. Själva formen på lokalen är redan perfekt, det var den som avgjorde valet och gjorde att vi hamnade i Kungsängen, fortsätter Maykel.

-Vi vill få till ett café med en sådan atmosfär och hemtam känsla att man glömmer världen utanför när man kliver in. Det ska vara ett ställe dit man som nervös tonåring kan ta sin första dejt utan att skämmas och samtidigt vara ett bra lunchalternativ för dem som arbetar i Kungsängen. Vi kommer att servera fräscha sallader och smörgåsar där vi gör allt från grunden, även pastan. Det ska vara fina råvaror och äkta omsorg om allt vi serverar. Till en början kommer vi att ta allt bröd och alla bakverk från Café Boulevard, men drömmen är att kunna utöka verksamheten med en egen bagare, förklarar Dani.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen