Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 11:02 Tipsa redaktionen

Bro IKs P03 vände och vann i säsongspremiären

Karin Sidén 2014-05-04

Bro IK i vitt anfaller.
Bild:Patrik Agardh

Under helgen var det dags för ett antal säsongspremiärer för kommunens fotbollslag. På söndagen tog Bro IKs pojkar 03 emot Märsta IK hemma på ett blåsigt Bro IP. Lagen bjöd på premiärnerver, en del tilltrasslade situationer och många mål. Hemmalaget gick segrande ur kampen efter att ha lyckats vända underläge 1-3.

På söndagen var det säsongspremiär i Seriespelet för Bro IKs pojkar 03 (i P11 Grund) hemma på Bro IP. För motståndet stod Märsta IK. Kyligt och blåsigt väder gav en extra nerv till premiärmatchen. Det syntes på bägge lagen att det var säsongspremiär.

Efter en del trevande och nervöst spel i inledningen trampade killarna igång så sakteliga. Bro IK tog ledningen men Märsta var duktiga på att ta tillvara på tilltrasslade situationer och gjorde tre kontringsmål i rask följd vilket gjorde att ställningen var 1-3 i halvtidspausen.

I den andra halvleken lyfte Bro IK sitt spel allt mer. Med en starkare offensiv och mer skärpa i spelet lyckades killarna både reducera och kvittera. Matchen vägde fram och tillbaka och med resultatet 4-4 och bara ett fåtal minuter kvar på matchuret såg det ut att bli oavgjort men ett snyggt anfall och ett bra avslut gav hemmalaget 5-4 och seger.