Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 april 2018 - klockan 06:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Håbro Cupen för herrlag spelas i Bro Fotbollshall


Karin Sidén 2013-02-09

Håbro Grön har inkast mot svartklädda Håbo.
Bild:Hanna Sidén
Håbro Grön har inkast mot svartklädda Håbo.

Hela lördagen, från tidig morgon till sena eftermiddagen, spelas Håbro Cupen för herrlag i Bro fotbollshall. Håbro IF har två lag anmälda och Bro IK har ett lag, så chansen för ett hett derby i slutspelet är överhängande. I grundspelet var de 12 deltagande lagen indelade i tre grupper med Håbro IF Grön i grupp A, Bro IK i grupp B och Håbro IF Vit i grupp C. Lagen möts i 18-minutersmatcher så det finns inget utrymme att ta det lugnt och avvakta. Full fart från början till slut är vad som gäller.

Först ut, med match klockan 08.00 var Håbro IF Grön. De spelade mot SK Elvan och vann med 2-0. Håbro Gröns nästa match började klockan 10.00 och spelades mot Håbo FF. Matchen spelades i högt tempo och bjöd på ett böljande, öppet spel med relativt många halvbra chanser åt båda håll. Håbo hade flest vassa chanser, men hade ställt in siktet helt fel. Avsluten var allt annat än vassa och Håbro's målvakt behövde inte göra särskilt mycket för att stänga igen sitt mål. Håbro Grön hade några halvskapliga chanser och en riktigt fin målchans tidigt i matchen som man tog till vara på. 1-0 kom redan i femte matchminuten och visade sig bli matchens enda mål. Två vinster så långt!

Bro IK inledde förmiddagen med två snöpliga 1-0 förluster. Första matchen spelades mot Råsunda IS redan klockan 8.40 på lördagsmorgonen. Bro IK's andra match, mot Sigtuna IF, spelades klockan 11.00. Avvaktande och "misstänksamt" spel från båda lagen inledde matchen. Det var ganska tjurigt och irriterat på plan från båda håll och definitivt mer kamp än skönspel. Spelet lyfte inte riktigt utan matchbilden förblev vaksam och stelbent. Inget av lagen höll bollen inom laget nog länge för att bygga upp något ordentligt anfall. I den trettonde spelminuten gjorde Sigtuna lite överraskande 1-0 som också blev slutresultatet. Matchen kändes som en typisk 0-0 match så det var snopet med en förlust.
Till vänster har Håbro IF Vit frispark mot Kallhälls FF. På bilden till höger har Bro IK's målvakt just räddat ett skott från en blåklädd Sigtunaspelare.
Bild:Karin Sidén
Till vänster har Håbro IF Vit frispark mot Kallhälls FF. På bilden till höger har Bro IK's målvakt just räddat ett skott från en blåklädd Sigtunaspelare.

Sist in i hetluften var Håbro IF Vit. Deras första match för dagen spelades mot Vassunda IF klockan 09.20 och slutade 1-1. Andra matchen spelades 11.20 mot Kallhälls FF. Om Råsunda IS-Bro IK bjöd på vaksamt och stelt spel så var den här matchen dess motsats. Spelet höll högt tempo och var väldigt intensivt. Båda lagen var inställda på kamp, men bjöd samtidigt på många snygga och snabba uppspel. I den tredje spelminuten fick Håbro Vit straff. 1-0 dundrades in bakom en chanslös Kallhäll-målvakt. 1-1 och 1-2 kom i snabb följd i den sjätte och sjunde spelminuten. Håbro Vit hade ett bra spel men gjorde det ofta lite för svårt för sig med nätta extrapassningar som dödade de egna chanserna. Det syntes att det var en viktig prestigematch för båda lagen, för humöret var hetsigt på gränsen till aggressivt i flera situationer. Med två och en halv minut kvar av matchen gjorde Håbro Vit 2-2. Det resultatet höll sig matchen ut vilket gav Håbro Vit dagens andra oavgjorda match.


Uppdatering med slutresultat:
Håbro Grön vann sin tredje och sista gruppspelsmatch mot IK Lokomotiv Blacckeberg. Det innebar att laget med sina 9 poäng kom på plats 1 i serie A.

Bro IK vann sista matchen i sin serie, mot Hallsta, med 3-0. De blev trea i Serie B på 3 poäng och därmed näst bästa trea.

Håbro Vit vann även de sista gruppspelsmatchen. De vann med 1-0 mot Knarrbacken FC och blev med sins 5 poäng gruppsegrare i Serie C.

Håbro Grön och Bro IK möttes i kvartsfinal. Matchen slutade 4-0 till Håbro. För Bro IK tog Cupen slut där medan Håbro Grön gick vidare till semifinal.

Håbro vit ställdes mot Sigtuna i sin kvartsfinal. Matchen fick avgöras med straffar och för Håbro Vit-s del tog Cupen slut. Förlust 3-4.

I semifinalen fick Håbro Grön möta Sigtuna. Även detta möte slutade med straffar, men utgången blev den motsatta den här gången. Håbro Grön vann med 4-2 och var därmed klara för final.

I finalen mötte Håbro Grön Håbo FF. I gruppspelet vann de Gröna med 1-0, men i finalen var det Håbo som drog det längsta strået. 0-1 slutade finalen och Håbo FF stod som Cupsegrare efter en heldag i Bro Fotbollshall.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 22/4
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Tisdag 24/4
Skepp o'hoj - föredrag på Klint om 153 år gamla rederiet Gotlands-bolaget
Onsdag 25/4
Upplands-Bro Kulturhistoriska Forskningsinstitut bjuder in till årsmöte 2018 och föredrag
Fredag 27/4
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 28/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Öppet Hus och Vårmarknad på Kvarnnibble Gård, Håtuna
Onsdag 2/5
Samtal, böcker och trädgårdsinspiration! Elisabeth Svalin Gunnarsson i Brohuset
Torsdag 3/5
Prisutdelning och författarbesök: Sara Lövestam i Kulturhuset
avståndsannons

UBH Vårloppis 18 V15 o 16

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen