UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 8 februari 2023 - klockan 07:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Grattis, Agnes och Hubert – ni är årets Upplands-Broare
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2017-09-14

Hubert Nowakowski och Agnes Lenart är \
Bild:Olof Sylvén / Upplands-Bro kommun
Hubert Nowakowski och Agnes Lenart är "Årets Upplands-Broare 2017. Tillsammans driver de en veterinärklinik vid Tibble Torg.

Varje år delar kommunen ut priset Årets Upplands-Broare för att uppmärksamma personer som på olika sätt gjort en insats som goda förebilder i kommunen. Årets pris går till veterinärerna Agnes Lenart och Hubert Nowakowski, som sedan två år tillbaka driver Kungsängens veterinärklinik vid Tibble torg. 


Det var två överraskade och glada veterinärer som mottog priset under kommunfullmäktigemötet den 13 september. På kort tid har mottagningen gjort sig ett namn - både i och utanför Stockholm.

-Det känns oerhört fantastiskt. Man känner att man får ett starkt förtroende från invånarna och kommunen. Det här ger oss styrka att anstränga oss ännu mer, säger Hubert.

För två år sedan beslutade Agnes och Hubert att starta en klinik i Kungsängen. Det geografiska läget och att det saknades en klinik i området var anledningarna att det blev just Upplands-Bro. Båda veterinärerna är utbildade i universitetsstaden Lublin i Polen, där dom också blev ett par.

Kliniken genomför avancerade operationer och diagnostik och erbjuder också ultraljud och en sällsynt typ av dialys. När paret får frågan varför deras kunder uppskattar kliniken pekar dom båda på relationen till patienterna.

-Det gläder oss att vårt arbete och engagemang uppskattas. Vi vill att våra patienter inte bara ska känna sig som en siffra, utan vi försöker ge lite mer, säger Agnes.

”Årets Upplands-Broare har med sina stora hjärtan på kort tid blivit viktiga för många i kommunen. Med deras stora engagemang och professionalitet har de gjort ett stort avtryck på djurägare i kommunen och långt utanför Upplands-Bro. De sätter alltid djuren och djurägarna först.”

En gång om året utser Upplands-Bro kommun Årets Upplands-Broare. Priset infördes 2005 och delades ut första gången 2006, till Annika Sörenstam. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, beslutar vem som ska få utmärkelsen bland de nominerade.


Om Utmärkelsen:

- har funnits ut sedan 2005 och delades ut för första gången 2006 - till Annica Sörenstam
- sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset


Tipsa en vän Skriv utKalender

Onsdag 8/2
Röda korsets stick- och språkcafé
Lördag 11/2
Röda korsets secondhand o café
Onsdag 15/2
Röda korsets stick- och språkcafé
Lördag 18/2
Röda korsets secondhand o café
Onsdag 22/2
Röda korsets stick- och språkcafé
Lördag 25/2
Röda korsets secondhand o café
Onsdag 1/3
BLODBUSSEN I KUNGSÄNGEN
Lördag 4/3
Röda korsets secondhand o café
Lördag 11/3
Röda korsets secondhand o café
avståndsannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen