Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 00:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Hallstahammar blev övermäktiga för KSKs handbollsherrar

Karin Sidén 2014-01-19

HANDBOLL   KSKs handbollsherrar tog i går, lördag, emot topplaget Hallstahammar hemma i Ekhammarhallen. Efter en jämn och underhållande inledning tappade KSK skärpan framåt medan Hallstahammars tuffa försvar och höga kvalitet på avsluten gjorde att laget kunde dra ifrån i målprotokollet. Det var antalet misstag i anfallsspelet och avsluten som fällde avgörande i matchen. Hallstahammar sköt hårdare, mer välplacerat och i bättre lägen än KSK och vann till slut med 25-29.

Matchinledningen var jämn, tät och välspelad och lagen följdes åt i målprotokollet. Halvvägs in i första halvlek var det oavgjort, 8-8. En liten förändring, knappt märkbar, smög sig då in i spelet. KSK tappade/slarvade bort ett antal anfall medan Hallstahammar valde kloka avslut och sköt med fantastisk precission. Välplacerade skott, hårda som attan och i rätt lägen gjorde att gästerna så sakteliga kunde utöka sin ledning. I halvtidsvilan var ställningen 12-15, fortfarande förhållandevis jämnt målmässigt tack vare att KSKs defensiv ändå lyckades hålla nere Hallstahammars målproduktion. Kämpainsatsen var det inget fel på, men laget saknade den riktiga skärpan framåt och tappade därför många anfall alltför enkelt.

I andra halvlek gick KSK ut med ett mycket offensivt 3-3 försvar som satte griller i huvudet på gästerna. Hallstahammar började plötsligt tappa bollar och göra enklare misstag och blev märkbart stressade av KSKs försvarsspel. Lagen höll återigen jämna steg i målproduktionen och det kändes som att en vändning till hemmalagets fördel var möjlig. Hallstahammar hittade dock tillbaka till sitt effektiva spel igen och drog ifrån med tre raka mål till 15-21 innan KSK lyckades få stopp. Tre raka KSK-mål, till 18-21, tände både laget och publiken och skakade om Hallstahammar så pass att de tog en välbehövlig Time Out.

Spelbilden återställdes efter uppstramningen och Hallstahammar utökade ledningen igen till 19-24. Matchen var tät och intensiv, med en hel del riv och slit, och det syntes att båda lagen var mycket sugna på vinst. Hemmalaget fick lite av ett guldläge till att vända matchen i den 20de spelminuten då en Hallstahammarspelare fick 2+2 minuters utvisning. Hemmalaget tappade första anfallet vilket resulterade i ett Hallstahammar-mål. KSKs ledning tog Time Out, varpå spelarna tappade även andra anfallet. Det tog hemmalaget drygt två och en halv minut innan de gjorde mål under utvisningen, så chansen till utjämning rann tyvärr mer eller mindre ut i sanden.

Hallstahammars skytte blev det som fällde avgörandet i matchen. Bara ett fåtal skott hamnade utanför målet för gästerna medan hemmalaget KSK sköt både över och bredvid ett flertal gånger. Hade KSKs anfall hållit samma nivå som defensiven hade det varit mycket jämnare resultatmässigt. Matchen slutade med förlust, 25-29.