Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 01:48 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

KSKs Guldherrar vann enkelt inför jublande hemmapublik

Karin Sidén 2016-03-20

Bild:Tommy Sidén

HANDBOLL   Kungsängens SKs herrar är klara för division två. Med en förkrossande seger över ett vingklippt IK Stubbhagen, 41-12, säkrade laget sitt avancemang efter en smått sagolik säsong. Hemma i Ekhammarhallen, inför en mer än fullsatt läktare och med guldhattar på huvudet tog de sedan emot publikens jubel.

Kungsängens SKs herrar blev i gårdagens hemmamatch mot IK Stubbhagen definitivt klara för avancemang till division två. Vid slutsignalen stod det smått galna 41-12 på resultattavlan efter att hemmalaget fullständigt kontrat sönder Stubbhagen. Gästerna, som precis lyckats skrapa ihop en full laguppställning med sex utespelare + målvakt, orkade stå emot KSK i ungefär 25 minuter innan orken tröt. KSK hade långt fler avslut på mål än Stubbhagen, men då skärpan inte var 100%-ig kunde gästerna länge hålla jämna steg i målprotokollet. Sollentuna kroknade mot slutet av den första halvleken och i pausvilan stod det 14-9.

I den andra halvleken var det proppen ur. Hemmalaget kunde göra vad de ville på plan och kontrade hem matchen på ett förkrossande enkelt sätt. När matchuret visade 19.04 och ställningen var 30-9 lyckades till slut Stubbhagen göra halvlekens första mål och när domarna blåste av matchen i full tid stod det 41-12 på resultattavlan. Det hade utan problem även kunnat stå både 50-12 och 55-12 där om skärpan i avsluten varit på topp. Stubbhagen målvakt gjorde ett flertal mycket fina räddningar och bidrog till att hålla siffrorna "nere" då hans utespelare tog helt slut och inte längre orkade stå emot anstormningen.

Som handbollsmatch sett var det ingen höjdare, men som teperaturhöjare för en segerviss hemmapublik var det klockrent. Tidigt släppte nerven och i stället kunde man koncentrera sig på att jubla och sjunga för sina segerherrar. I slutminuten formligen kokade Ekhammarhallen.

När spelare och domare tackat varandra kom KSKs flickor 05-06 in på planen med guldhattar till sina hjältar. Och inför stående ovationer kramade laget om varandra och tackade publiken och hejaklacken.

Det råder handbollsfeber i Kungsängen. Både dam- och herrlaget har gått som tåget under säsongen och man ser även en stor tillströmning av nya spelare till barngrupperna. I Ekhammarhallen är det stor fest under matchdagarna och en inramning som imponerar även på motståndarna.

Inför den här säsongen, som nu är inne i slutfasen, startades supportergruppen KSK-Ultras, som med trummor, egenskrivna hejaramsor och hög energi varit en starkt bidragande faktor till den härliga stämningen i Ekhammarhallen. Klacken formligen öser glädje och energi över alla närvarande med sin sång och har säkerligen kunnat få trötta ben och huvuden att ge det där lilla extra i tuffa och jämna möten.

-I början av mars, när våra damer spelade hemma kom motståndarnas ledare fram till vårt sekretariat och vår speaker efter matchen och tackade för den trevligaste match de spelat på hela säsongen -trots att de just förlorat. Publiktrycket, inramningen med speaker, musik med mera är något som verkligen går hem! Även hos motståndarna, säger Peter Larsson, eventansvarig i KSK.

Fullsatta läktare är ju inte en självklarhet, utan något man arbetat aktivt med inom föreningen. Klubbhjärtat har stärkts och samhörigheten både inom lagen och mellan lagen är något man jobbat aktivt med att förbättra. A-lagsdamer och A-lagsherrar kommer ner på de yngre lagens träningar ibland vilket gör att de yngre spelarna ser upp till, lär känna och lär av dem - och sedan gärna vill stanna kvar efter sin egen match för att titta på och heja på A-lagen.

I dag, klockan 13, kan även damerna säkra serieseger och avancemang. Håll tummarna!