Hantverkspoolen jan 16
Mäklarhuset dec 14
Förstasidan Fredagen den 28 april 2017 - klockan 02:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KSKs tjejer lätt vidare i USM


Karin Sidén 2016-10-09

KSK i vinrött och Nordmaling i vitt.
Bild:Karin Sidén
KSK i vinrött och Nordmaling i vitt.

HANDBOLL  Första omgången i USM i handboll för Kungsängens SKs tjejer avgörs på hemmaplan i helgen. Efter två inledande storvinster mot Nyköping och Nordmaling med 32-7 respektive 30-7 blir motståndet tuffare i den tredje matchen som spelas mot Skara, som även de vunnit sina bägge inledande matcher.

KSKs handbollstjejer spelar ungdoms-SM i helgen. Första omgången står man själva som värdar för och gästerna kommer långväga ifrån: från Nordmaling, Skara och Nyköping.

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

USM har deltagande lag från hela landet och avgörs över en längre period. I slutet av mars är allt avgjort. Första omgången/steget är det 23 grupper om fyra eller fem lag som spelar, sammanlagt 103 lag. Ettan och tvåan i varje grupp avancerar direkt till tredje omgången medan trean och fyran går till en andra omgång, som på så sätt fungerar som en sorts omkval och andra chans till vidare spel.

Andra steget spelas den 19-20 november och först i februari, den 4-5, är det dags för det tredje.

KSKs första match spelades på lördagen mot IFK Nyköping. Hemmalaget visade omgående var skåpet ska stå och vann enkelt med 32-7. På söndagsmorgonen var det Nordmaling HF som stod för motståndet och ännu en gång hade hemmalaget ett imponerande övertag. 30-7 stod det på resultattavlan när slutsignalen ljöd.

Den tredje och sista matchen på söndagseftermiddagen blir som en gruppfinal och avgör topp-placeringarna i gruppen. Skara HF har precis som KSK vunnit sina bägge inledande möten, om än inte med lika överlägsna siffror som hemmlaget.

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Uppdatering:
Det blev en tredje vinst för KSKs tjejer i den sista gruppspelsmatcehn mot Skara. Segermarginalen blev inte lika stor som i de två första matcherna men fortfarande mycket övertygande: 27-18.

89-32 i målskillnad på tre matcehr. Inte undra på att lagkamraterna i KSK ser så glada ut! Som seriesegrare går man automatiskt från steg ett till steg tre i USM, så nästa drabbning blir i februari 2017.
Bild:Peter Larsson
89-32 i målskillnad på tre matcehr. Inte undra på att lagkamraterna i KSK ser så glada ut! Som seriesegrare går man automatiskt från steg ett till steg tre i USM, så nästa drabbning blir i februari 2017.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 29/4
Familjelördag i Kulturhuset
Sagostund från 3 år med Gun
Söndag 30/4
Valborgsfirande i Kungsängen
Onsdag 3/5
Babysång i Kulturhuset
Bokklubb10-12 år i Brohuset
Lördag 6/5
Poesidebutanter i Trappan - Kulturhuset
Utomhuscirkus i Bro: Trio Smack
Söndag 7/5
LÖVSTA GÅRD TRÄDGÅRDSMARKNAD
Akvarellutställning i Kuben - vernissage
avståndsannons

Kultur och Fritid vt 17 Trio Smack

Socialdemokraterna 1 maj 2016

UBROs egen

Sjöräddningen

Röda Korset Medmänniska

WWF Isbjörn

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda korset Syrien sep 15 Artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen