Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 6 juni 2023 - klockan 16:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Häng med på SYNK - kreativa möten för alla


Karin Sidén 2016-06-08

Bild:Läsarbild

Integrations- och kultur-projektet SYNK är sjösatt. Konstnärerna Anne Hansson och Lucia Kangur Röed ansvarar för det kreativa innehållet i SYNK och de berättar att uppstarten varit en framgång.

-Vi har mött så FANTASTISKA människor, både ungdomar och äldre, och vi önskar att fler skulle ta chansen att komma hit. Vi har så mycket att lära av varandra om vi bara vågar kliva utanför vår komfortzon. Alla vinner på dessa möten - och så har vi så himla roligt också! Kan det bli bättre? undrar Anne Hansson entusiastiskt.

Sedan några veckor tillbaka pågår integrationsprojektet SYNK i Kungsängen och i Bro. Kreativa möten där asylsökande, nyanlända och nyetablerade får möjlighet att träffa redan etablerade kommunbor under konstnärligt överseende av Anne Hansson och Lucia Kangur Röed. Integration och socialt umgänge med fika och kreativitet som "smörjmedel" och gränsöverskridare.

Sammanlagt fyra tillfällen har man hunnit med sedan start, två i Kulturhuset och två i Brohuset.

Bild:Läsarbild

-Nu är vi igång med våra SYNK-träffar. Fika, kreativitet och spännande möten i ett! Det har varit hur härligt som helst med väldigt god stämning och mycket skratt, MEN vi skulle vilja locka till oss fler mötessugna svenskar. Det är ju så viktigt att vi får till dessa möten, för hur ska annars integrationen gå till? Här har vi möjlighet att mötas över generations- och kultur-gränser på ett väldigt avslappnat sätt och vi skulle verkligen önska att fler tog chansen. Vi måste ju hjälpas åt för att det ska ske bra saker i vår lilla kommun! säger Anne.

-Till Kungsängen hittar fler volontärer och andra men till Bro är det tyvärr svårare. Jag vet att det är en jäktig tid för alla etablerade i samhället - men vi önskar så att fler tog sig tiden att delta i våra träffar. Det ger så enormt mycket! Till alla, verkligen till alla! Vi träffas mellan klockan 16 och 18, i Bro på tisdagar och i Kungsängen på torsdagar. Förutom i dag, onsdagen den 8 juni då vi har vår Bro-träff på en annan dag.

-SYNK vänder sig till alla som är nyfikna på nya möten, vill delta i skapande verksamhet och som är öppna för att knyta nya kontakter. Till nyanlända, till mer etablerade "nysvenskar" och till kommuninvånare som har svensk bakgrund sedan Vasa-skeppet sjönk - eller ännu tidigare. Alla är välkomna! hälsar Lucia Kangur Röed avslutningsvis.

Bild:Läsarbild


Tipsa en vän Skriv utKalender

Onsdag 7/6
Röda korsets stick- och språkcafé
Fredag 9/6
Drop-in på Hörselbussen
Lördag 10/6
Röda korsets secondhand o café
Söndag 18/6
Vandring: De vilda blommornas dag
Onsdag 30/8
Drop-in på Hörselbussen
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen