Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 12:55 Tipsa redaktionen

Karin Sidén 2015-03-16

Bro IK kontrade in 1-0 mot Värmdö.
Bild:Tommy Sidén

INNEBANDY   Med två matcher direkt efter varandra hemma i Bro Sporthall hade Bro IKs P99 en spännande matchdag i söndags. Det blev en vinst och en oavgjord i mötena med Jakobsberg och Värmdö, som båda två toppat laget med spelare från division 1 i ett försök att besegra killarna.

När slutsignalen ljöd i söndagens andra match kunde Bro IKs P99 addera ännu en vinst och en oavgjord till respektive tabell, som nu består av sammanlagt 28 vinster och 2 oavgjorda i två serier. Den gångna säsongen har varit en framgångssaga där hård träning och rätt fokus gett resultat. I division 2 har killarna vunnit 14 matcher och spelat en oavgjord. I division 3 har laget precis samma imponerande 14 vinstmatcher och en oavgjord.

Söndagens matcher var på inget sätt lätta. I division tre mötte man Värmdö som för dagen förstärkt truppen med en handfull spelare från sitt division 1-lag. Hemmalaget visade sin bredd och styrka som lagmaskin genom att matchen igenom spela runt på alla sina spelare trots att motståndarna helt uppenbart toppade sitt lag.

Bro tog ledningen med 1-0 15 minuter in i den första perioden, men Värmdö svarade mindre än minuten senare med ett snyggt frislagsmål. 1-1 stod sig perioden ut.

Matchen utvecklade sig till en jämn kamp, där Bro bjöd in Värmdö med en del slarviga, nätta passningar som enkelt fångades in. Hemmalaget var egentligen det bättre laget men oskärpa/nonchalans gjorde att lagen höll jämna steg matchen igenom. Slutresultatet skrevs till 2-2, mycket tack vare fantastiska räddningar av Bro-lagets målvakter.

Svartklädda Jakobsberg hade en tung första period. Bro IK fullkomligt körde över dem med sitt spel och matade in mål. 6-0 i pausvilan var brutalt rättvisa siffror.

Med bara några få minuters omställningstid var det sedan dags för dagens andra match, division 2-mötet mot serietvåan och revanschsugna Jakobsberg. Skärpan skruvades till, fokus justerades och Bro gick ut i regelrätt fälttåg med stor målmedvetenhet. Efter 11 sekunder stod det 1-0 och efter 47 sekunder stod det 2-0 på resultattavlan. Jakobsberg var statister på plan, allt mer frustrerade och arga. Första perioden var en ren uppvisning av hemmalaget och gästerna blev helt utspelade. 3-0 kom i den tionde minuten, och 4-0 och 5-0 kom med 23 sekunders mellanrum fem minuter senare. 17.54 skrevs det 6-0 på resultattavlan och publiken jublade högt och länge över showen de bjöds på.

På slutet fick Bro en spelare utvisad. Jakobsberg chansade och tog ut sin målvakt, men det hjälpte föga. Hemmalaget samlade sig i en tight box play och höll tätt trots bra försök från de svartklädda gästerna.

Vad Jakobsbergskillarna fick höra från lagledningen i pausvilan förtäljer inte historien, men helt klart hade de fått instruktionen att de skulle kämpa till slutsignalen ljöd, för gav sig gjorde de inte. Långt ifrån. Första reduceringsmålet kom som ett brev på posten redan i den andra minuten vilket gav energi och mer kämpaglöd till gästerna.

Ett bra genomfört box play och ett 6-2-mål i numerärt underläge tände laget ännu mer, samtidigt som hemmalaget började visa tecken på nervositet. 7-2 hann knappt hamna på resultattavlan innan Jakobsberg reducerade till 7-3.

Spelarna blev mer och mer irriterade på plan vilket resulterade i att skärpan försämrades och fokus tappades. Bro hamnade i numerärt underläge, tre mot fem, vilket Jakobsberg tackade för genom att sätta 7-4. 16.52 satte Jakobsberg även 7-5 och vid det laget dallrade nerverna betänkligt.

18.11 in i den andra perioden fick Bro en spelare utvisad. Jakobsberg plockade ut sin målvakt för att kunna spela sex mot fyra i anfall och lyckades sätta stor press på hemmalaget - som höll för trycket. Med en långboll från egen planhalva satte Bro 8-5 när det återstod 25 sekunder av matchen och för att ytterligare strö salt i såren gjorde man även 9-5 åtta sekunder senare. Det blev en onödigt spännande match där Bro trots sin totala uppvisningsinnebandy i första perioden bjöd in Jakobsberg i matchen i den andra perioden. Att då orka vända i slutminuterna, och stoppa nervdallret, visar på killarnas och lagets styrka.