Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 15:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Bro IKs P99 glänste i helgens slutspelsmatcher

Karin Sidén 2015-03-30

INNEBANDY   Segertåget för Bro IKs P99 fortsätter. Helgens två slutspelsmatcher mot Järfälla Spiders och Täby Frej slutade sammanlagt 18-1. Laget har nu tagit steget vidare i slutspelet och möter Åkersberga i kvartsfinalen den 12 april.

Helgen som gick spelade Bro IKs P99 förkval. På lördagen stod Järfälla Spiders för motståndet i en match som snabbt visade sig bli ospännande. Efter första perioden stod det 8-0 till Bro IK vars målvakt inte fått ett enda skott på sig. I andra perioden tappade laget skärpan något vilket gjorde att målproduktionen så gott som upphörde. Slutresultatet blev trots det komfortabla 9-1.

På söndagen mötte man Täby Frej. Återigen visade man motståndarna vilket spelskickligt lag man är. Frej mötte upp med ett fysiskt hårt spel men lyckades inte få Bro-killarna ur balans. Sakta men säkert kom målen och i pausvilan stod det 2-0 till det blåvita laget. Inte på något vis avgjort, men stabilt spelat och en stark insats mot det tufft spelande motståndarlaget.

3-0 kom i den tionde spelminuten av andra perioden. Täby Frej åkte på en fem-minuters utvisning i den 16de spelminuten. I vanliga utvisningar om två minuter får den utvisade spelaren komma tillbaka ut om motståndarna gör mål, men vid grövre förseelser som straffats med fem minuter i snickarboa får den utvisade inte komma ut förrän under de avslutande två minuterna oavsett hur många mål laget i power play gör.

Och Bro gjorde mål. Många mål. 4-0 kom efter 16.35, 5-0 efter 17.10, 6-0 femton sekunder senare och 7-0 när klockan stod på 17.49. Täby Frej fick tillfälligt stopp på Bro IKs målkalas när de satte 7-1 18.38, men Bro svarade direkt med två snabba mål i den sista spelminuten. 9-1 skrevs slutresultatet.

Helgens sammanlagda målskörd på 18-1 talar sitt tydliga språk - Bro IKs P99 må vara obesegrade i seriespelet, men de är definitivt inte nöjda med det! Nu närmast väntar Åkersberga i kvartsfinalen som spelas den 12 april i Haninge.