Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 04:32 Tipsa redaktionen

Förlust med flaggan i topp för KIFens damjuniorer

Karin Sidén 2014-10-25

Hemmalaget KIF i blått.
Bild:Karin Sidén

Kungsängens damjuniorer vek inte ner sig en tum när de på lördagen tog emot duktiga och svårspelade Huddinge IK i Hagnäshallen. KIFen bjöd gästerna på bra motstånd, men Huddinge var något vassare i sina avslut. Det blev en jämn, tät och fartfylld match som Huddinge till slut vann med två måls marginal.

Förhandssnacket inför matchen mellan Kungsängens och Huddinges damjuniorer sa att det skulle bli en bra match mellan två bra lag, men att Huddinge sannolikt skulle stå som segrare, vilket visade sig vara väldigt nära sanningen. Det blev efter en något avvaktande inledning en välspelad och underhållande match, där gästerna spelade lite väl tufft under perioder samtidigt som domarna lät dem hållas.

Första perioden var efter den avvaktande inledningen jämn spelmässigt. Huddinge var överraskande försiktiga i sitt spel och kände på motståndarna. Kungsängen hade ett antal chanser att bli första målgörare och det var på inget vis något av lagen som dominerade.

I den femtonde minuten fick Huddinge en tufft dömd frilägesstraff och KIFens back Linnea fick två minuters utvisning. Huddinge satte straffen vilket avslutade utvisningen så hemmalaget slapp spela boxplay. Bara två minuter senare gjorde Huddinge dagens andra mål och man kunde gå till pausvila med en skön, men inte välförtjänt, tvåmålsledning. Första perioden var definitivt jämnare än så spelmässigt.

Andra perioden inleddes där den första slutat. Det avvaktande spelet var helt bortblåst och bägge lagen satsade friskt framåt. I den tredje minuten gjorde hemmalaget 1-2 efter ett snabbt och välspelat uppspel. Som en kalldusch kom sedan 1-3 bara 11 sekunder senare efter att KIFens målvakt blivit nersprungen av Huddingespelaren. Trots att målgöraren låg i målgården när hon petade in bollen dömdes det som mål. Domarna stod länge och pratade med varandra så de verkade inte vara helt överens om domslutet, men målet kvarstod.

Kalldusch nummer två kom 40 sekunder senare när Huddinge vackert satte 1-4 bakom en chanslös hemmakeeper. KIFen repade sig efter några tuffa minuter och fortsatte att bjuda Huddinge på bra motstånd. Spelmässigt var lagen mycket jämnare än siffrorna på måltavlan indikerade, men hemmalaget fick inte riktigt till skärpan i avsluten i sina chanser. I den tolfte minuten fick KIF en utvisning som man utan större problem höll mållös. Huddinge fick inte alls till sitt power play. Laget blev frustrerat på slutet av andra perioden och spelade onödigt tufft. Ett tag trycktes Kungsängentjejerna över sargen på löpande band utan åtgärder från domarna vilket påverkade spelarna och spelet negativt. Periodvilan var efterlängtad och välbehövlig.

Tredje perioden inledde Huddinge i ett högre tempo än laget tidigare visat. De första tre-fyra minuterna var spelet helt deras innan KIFen hittat det nya tempot. När de väl gjorde det vände plötsligt matchbilden. Hemmalaget bjöd på matchens bästa period och ägde spelet under fem minuter. 2-4 och 3-4 kom mycket välförtjänt och det såg ut som om Huddinge skulle tappa ledningen. 3-5 i den tionde minuten kom därför mycket lägligt för gästerna. KIF hade tagit över spelet, men missade några viktiga målchanser och öppnade samtidigt upp för kontringar i sin offensiv, något Huddinge var snabba att utnyttja.

Matchen slutade med seger för Huddinge. 3-5 stod det på måltavlan när slutsignalen ljöd vilket inte kändes helt rättvist. KIF bjöd på mycket bra motstånd och visade särskilt i tredje perioden att man var väl värda åtminstone en poäng. Förhoppningsvis kan tjejerna ta med sig periodvinsten och fokusera på allt det positiva laget åstadkom på planen och inte stirra sig blinda på att det blev en förlust. Man kan förlora på olika sätt och i den här matchen var det definitivt en förlust med flaggan i topp. Bra spelat och väl kämpat av hela laget!