Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 04:38 Tipsa redaktionen

Högt tempo i innebandyderby för pojkar 02/03

Karin Sidén 2013-03-25

Rödvästade KIF anfaller mot vitklädda Bro IK.
Bild:Tommy Sidén

Två heta derbyn inledde söndagseftermiddagens och kvällens matchprogram i Bro Sporthall. Först ut var Bro IKs pojkar 02/03 som tog emot Kungsängens IF. Det blev en fartfylld och spännande säsongssista seriematch där båda lagen bjöd upp till kamp. Till slut blev det en hemmaseger för Bro IKs P02/03 med 3-2.

Bro IK drog igång matchen i högt tempo. Offensiven överraskade eventuellt gästande Kungsängenkillarna som inte hann med i inledningen. 1-0 och 2-0 kom tidigt. KIFs spelare lade i en högre växel och spelade långa stunder väldigt offensivt. Priset för offensiven blev stora ytor bakåt där Bro ofta kunde kontra och anfalla i spelöverläge två mot en och tre mot en. Bro IK gjorde det lite svårt för sig emellanåt och tappade bort frilägen i avgörande stund. Spelet hade de både framåt och bakåt, men det blev så att säga stolpe ut. Kungsängen hade många chanser även de, men storspel i Bro IKs mål höll nere gästernas målskörd.

Det avgörande 3-2målet kom på ett hårt och välplacerat backskott.

I andra halvlek dominerade hemmalaget under de första 10 minuterna. Väldigt bra spel över hela planen och stort övertag i bollinnehav. Kungsängens 2-2 mål kom som en blixt från klarblå himmel, men hemmalaget fann sig snabbt och fortsatte med sin offensiv. I den elfte spelminuten fick de äntligen lön för mödan.

3-2-målet fungerade som tändvätska för KIF. De sista fyra minuterna spelade de med hårt tryck framåt. Där Bro IK varit det klart bättre laget fram till 3-2 tog Kungsängen över stafettpinnen och dominerade slutminuterna. Några fina räddningar av hemmakeepern gjorde att resultatet höll sig matchen ut trots KIFs farliga slutspurt. 3-2 skrevs slutresultatet i det spännande derbyt.