Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 18:41 Tipsa redaktionen

KIFens damer knep en poäng i rysarmatch mot Åkersberga

Karin Sidén 2014-10-27

KIF i blått och Åkersberga i orange.
Bild:Karin Sidén

INNEBANDY   Söndagens möte mellan KIF och Åkersberga blev en veritabel berg-och-dalbana där höjdarinnebandy blandades med stressig, hetsig och mindre kreativ dito. Hemmalaget var långa stunder det bättre laget och hade ett tydligt övertag i bollinnehav, men saknade den sista skärpan i avsluten. Gästande Åkersberga var fenomenala på att knipa åt sig bollen och vända spelet i snabba kontringar och var trots KIFens övertag ständigt farliga. Lagen turades om att inneha ledningen och när slutsignalen ljöd stod det 8-8 på resultattavlan, vilket med tanke på slutminuternas Åkersbergapress får ses som en halv vinst för KIF.

Söndagens match mellan KIFens damer och Åkersberga blev just så spännande som en match mellan två jämna lag brukar bli. Publiken kastades mellan hopp och förtvivlan då matchen svängde friskt. Lagen turades om att vara i ledningen och även om matchen i stort var hemmalagets så var det Åkersberga som var vassast i sina avslut men som tack vare fint målvaktsspel av Sara i KIFenmålet inte fick fler bollar i mål.

Första perioden präglades av högt tempo och visst övertag för hemmalaget. KIFen dominerade på mittplan och hade störst bollinnehav, men trots det var det Åkersberga som hade de farligaste chanserna. De gjorde 0-1 efter bara 2.50 och hade flera farliga kontringar med chans att utöka ledningen. Sara gjorde en rad viktiga räddningar och förhindrade det. KIFen fortsatte att nöta på och fick till slut utdelning för sitt spelövertag. 1-1 kom i den tolfte minuten. Åkersberga replikerade med ett riktigt skruttmål minuten senare och trots bra spel från hemmalaget var det gästerna som därefter gjorde 1-3. I den sextonde minuten fick Åkersberga en av sina spelare utvisade vilket gav KIFen ett ypperligt läge att reducera, som man också förvaltade på bästa sätt. 2-3 höll sig perioden ut, mycket tack vare två bra målvakter.

I den andra perioden var spelet inledningsvis lite mer öppet och böljande än i den första perioden. Åkersberga hade ett större bollinnehav än tidigare och höll den kvar inom laget i längre sekvenser än tidigare. Bägge lagen hade flera fina målchanser men tack vare fortsatt bra målvaktsspel från bägge målvakterna dröjde det till den sjunde matchminuten innan periodnollan spräcktes. KIFen gjorde då två snabba mål och tog för första gången ledningen i matchen.

Målen trollade i ett nafs bort Kungsängens speldominans. Det fina spelet var som bortblåst och plötsligt bjöd bägge lagen på hetsig och stressig Hawaii-innebandy som varken var vacker att titta på eller effektiv. I villervallan lyckades inget av lagen utnyttja det andra lagets misstag så perioden med Hawaii-innebandy blev förvånande nog mållös. När KIFen i den tolfte minuten drog på sig en (onödig) utvisning var det som att spelarna kollektivt skärpte till sig och återgick till sitt vanliga spel. Åkersberga fick inte ut något av sitt power play och sekundrarna efter att KIFen blev fulltaliga satte man 5-3 och ordningen verkade vara återställd.

I lite drygt två minuter... Sedan var det någon som drog ur proppen och det bara rasslade till bakom Sara i KIFens mål. På 22 galna sekunder gjorde Åkersberga 5-4, 5-5 OCH 5-6 och vände matchen totalt upp och ner. Dessutom hade de ett skott i undersidan av ribban bara minuten efter 5-6-målet och hade så när punkterat matchen med sin otroliga vändning.

I inledningen av den tredje perioden var Åkersberga mycket heta. Stärkta av sin vändning och sugna på att öka på ledningen var de som bålgetingar runt Kungsängens mål. Sara fick göra flera avancerade räddningar, men i den fjärde minuten var 5-7 ett faktum. Hemmalaget svarade med en kontring och 6-7 mindre än minuten senare varpå Åkersberga gjorde 6-8 lite drygt åtta minuter in i sista perioden. Högt tempo, öppet spel och full fart framåt gjorde att bägge lagen öppnade för chanser bakåt. Åkersberga var bättre på att sätta sina skott på mål, men vad gjorde det när Sara spikat igen?

15.52 gjorde KIFen 7-8 och 17.02 kom kvitteringsmålet, 8-8. Med knapp nöd lyckades hemmalaget hålla tätt i slutminuterna och 8-8 stod sig matchtiden ut.