Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 09:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Onödig förlust för KIFens damer

Karin Sidén 2016-02-01

Andra perioden var KIFs - så gott som alla 20 minuter. Duvbo var dock mycket effektiva och gjorde mål på sina chanser. 3-3 vid periodslut trots hemmalagets dominans.
Bild:Karin Sidén

INNEBANDY   Att förlora är väl egentligen aldrig kul, men ibland mer o-kul än annars. I söndagens match mot Duvbo förlorade KIF snöpligt och olustigt mot ett svagare motstånd. Sett till hela matchen borde de tre poängen ha hamnat hos hemmalaget, men sista perioden fällde avgörandet. Duvbo vann matchen tack vare bättre precision i avsluten och tack vare att man lade in en effektiv slutspurt. 4-6 satte man i tom målbur med bara sekunder kvar på matchuret.

Söndagens match mot Duvbo bjöd på mycket - bra spel, för svåra passningar, avvaktande spel, fantastiska räddningar, snygga mål, tur och otur. Efter en lite trevande matchstart där det mesta av spelet höll sig runt mittplan klev hemmalaget Kungsängens IF allt mer in i styrhytten och tog över kontrollen. Trots övertag i spelet vann Dyvbo skottstatistiken i den första perioden, tack vare att i princip 100% av avsluten satt på mål. Hemmalaget hade inte kalibrerat siktet ordentligt utan sköt allt som oftast utanför. Kungsängens keeper hade därför långt mer att göra än sin kollega och bjöd på ett flertal fantastiska räddningar även fast hennes utespelare skapade fler och bättre chanser än gästerna.

1-1, 2-1 och 3-1 till blåklädda KIF kom i rask följd i den andra perioden. Här 3-1-målet.
Bild:karin Sidén

Efter en mållös första halvlek kom så ett snöpligt och överraskande ledningsmål för Duvbo, 0-1 efter bara 48 sekunder. Kungsängen lät sig dock inte nedslås utan körde på med bra spel och många chanser. I den nionde spelminuten kom ett efterlängtat kvitteringsmål, och bara minuterna därefter kom både 2-1 och 3-1. KIF spelade mycket övertygande medan Duvbo fick kämpa hårt för att försvara sig.

Riktigt vad som hände i slutminuterna av andra halvlek är oklart, men hastigt och mindre lustigt stod det 3-3 och 19.38 på matchuret. Det var både oväntat och ologiskt med tanke på hur perioden sett ut, och det var garanterat ett konfunderat lag och ett taggat lag som gick till pausvila kort därefter.

Knappt tre minuter in i tredje perioden återtog KIFen ledningen och med 4-3 i ryggen såg det skapligt stabilt ut. Men Duvbo gav sig inte. Med näbbar och klor kämpade de vidare och när så 4-4 kom i numerärt underläge i den nionde minuten fick man ny energi och kunde lägga in den avgörande växeln. Den avslutande halvan av sista perioden var helt och hållet Duvbos. KIF bjöd på en lång rad enkla misstag och lyckades inte återfå balansen igen. 4-5 kom med knappt två och en halv minut kvar. KIF tog ut sin målvakt men det hjälpte inte. Med 20 sekunder kvar sköt gästerna ett långskott mot öppen bur som fastställde slutresultatet till 4-6.