Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 12:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Silver till KIFs P01 och Bro IKs F98

Karin Sidén 2014-04-26

I innebandysammanhang får Upplands-Bro ses som en stor kommun som fått med två lag till finalerna i Stockholmsserien. Inte illa för en lilleputt-kommun!
Bild:Karin Sidén

Det blev silverplats för KIFs P01 och Bro IKs F98 i dagens finalmatcher i Eriksdalshallen. För P01 avgjordes dramat mot Ingarö först i Sudden Death. F98 förlorade med 0-8 mot starka favoriterna Huddinge. Båda lagen kan förhoppningsvis glädjas åt att de faktiskt blivit tvåa i Stockholmsserien, vilket är en fantastisk bedrift. Tungt att avsluta med en förlust såklart, men sett till helheten är båda lagen vinnare de med!

KIFs P01 spelade en jämn och tuff match mot Ingarö. Hög intensitet redan från start och bra spel gav en tät kamp. Spelet böljade fram och tillbaka och bägge lagen skapade chanser. Båda lagen hade målvakter som presterade på hög nivå vilket höll målsiffrorna nere i protokollet.

Inte varje dag man får kliva ut på planen så här...

Ingarö tog ledningen tidigt i matchen, men matchen fortsatte i samma jämna och böljande spelbild. Lite mer än halvvägs in i halvleken kvitterade KIF med ett viktigt kontringsmål. Trots många fina chanser höll sig 1-1 halvleken ut tack vare de duktiga målvakterna.

I den andra halvleken bjöd killarna på fortsatt högt tempo, böljande spel, många chanser - och utomordentligt målvaktsspel. Trots fint spel och hög intensitet slutade finalen 2-2 och lagen tvingades till förlängning.

Ett Sudden Death-avgörande är aldrig roligt, bara marginellt bättre än ett straffavgörande... Den här gången var det Ingarö som drog vinstlotten och avgjorde matchen med ett skott rakt i krysset.

KIFs P01 i vitt spelade final mot Ingarö.
Bild:Läsarbild

Väl kämpat och med flaggan i topp förlorade Kungsängen-killarna en final som lika gärna kunde blivit en guld-match.

Silvermedalj är en fantastisk bedrift! Kanske inte jättekul att få alla gånger eftersom det innebär att man förlorat den avgörande matchen, men summerar man helheten, alla matcher längs vägen, blir den plötsligt värd en hel del!

Bro IKs tjejer mötte förhandsfavoriterna Huddinge i finalen för flickor 98. Med ett antal SSL-spelare och en mycket stark trupp skulle det till en kollektiv härdsmälta för att Huddinge inte skulle ta hem guldet i finalen. Tagna av stundens allvar hade Bro IKs duktiga tjejer svårt att få igång ett eget spel i den första halvleken. Lite för långsamma, lite för försiktiga och alldeles för spända hamnade de i försvarsposition hela tiden.

Bro IKs F98 mötte Huddinge i sin final.

Huddinge gjorde tidigt 0-1 och 0-2 och kunde på så sätt ta ut svängarna mer. Passningssäkra och reptilsnabba var de hela tiden nummer 1 på bollen. Bro IK tvingades jaga och fick aldrig riktigt chansen att etablera något riktigt spel. 0-3 kom lite tursamt i slutet av halvleken och gav ytterligare skjuts i Huddinges spel.

Huddinge gjorde tidigt två mål och hade bra fart i sitt spel matchen igenom. Bro IK kom igång i andra halvlek men öppnade samtidigt upp för Huddinges snabba spelvändningar.

I den andra halvleken klev Bro-tjejerna ut med en helt annan inställning. Nu fanns inget att förlora och det resulterade i klart högre tempo och mer bollinnehav. Plötsligt tog tjejerna ut svängarna mer och under de första 5-6 minuterna var spelet sällan utanför Huddinges planhalva.

Tyvärr höll inte avsluten samma nivå som resten av spelet. Huddinges målvakt var tveklöst jätteduktig, men hon fick inte särskilt svåra skott att jobba med. Hennes backar var mycket duktiga på att stå ivägen och stoppade de flesta bollarna.

Drygt sex minuter in i halvleken, i Huddinges första ordentliga anfall, kom kallduschen 0-4. Bro IK var så värda ett 1-3 mål men fick ingen utdelning för sitt spel. Tack vare att man satsade så friskt på reduceringsmål blev man samtidigt mer sårbara bakåt. Huddinge skapade många chanser i de vit-blåas offensiva spel och var för det mesta mycket skarpa i sina avslut. När slutsignalen ljöd stod det 0-8 på resultattavlan vilket kanske inte var helt rättvisande.

Huddinge var tveklöst det bättre laget och mycket väl värda segern, men med tanke på kämpainsatsen och inställningen i den andra halvleken var Bro IKs tjejer väl värda ett par tre tröstmål i alla fall. Hatten av för en värdig segrare och en rungande applåd för de värdiga silvermedaljörerna.

Man kan förlora en match på olika sätt. Trots storförlust förlorade Bro-tjejerna med flaggan i topp. Här tackar de sin fina publik som vann kampen på läktaren och gav bra stöd under matchen.