Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 13:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Storseger för Kungsängens IF´s F99 mot Sundbyberg

Karin Sidén 2013-03-17

Söndagen var en tuff matchdag för Kungsängens IF's flickor 99. Laget har ca 16 spelare och deltar i två serier; division 1 och division 2. Söndagen innebar två på varandra direkt följande matcher för tjejerna där flertalet spelare fick lov att dubblera. Först på tur var det möte i division 2 där Sundbyberg stod för motståndet. Hemmalaget gjorde vad de skulle och vann enkelt med 7-0, mycket tack vare storspel i det egna målet.

Kungsängens IF gick på nock direkt. Knappt hade domarsignalen för matchstart tystnat förrän 1-0 var ett faktum. Tjejerna bjöd på säkert spel och hade stor del av bollinnehavet i inledningen. I den sjätte spelminuten kom 2-0 och hemmalaget fortsatte att dominera spelbilden. Sundbyberg tvingades till ett väldigt defensivt spel men hade några riktigt vassa reduceringschanser som Kungsängens keeper stoppade. Sundbyberg försvarade sig väl och det dröjde till den elfte spelminuten innan KIF fick in 3-0.

Efter 3-0 tappade matchen i kvalité. Spelet blev mer böljande och rörigt och även om KIF fortfarande var det bättre laget var de avslutande sju minuterna slarvigare och mer öppna. Tack vare säkert och stabilt målvaktsspel uteblev reduceringsmålen och hemmalaget kunde gå till pausvila med en skön 3-0-ledning.

Andra halvlek fortsatte där den första slutade. Slarvigare och öppnare spel från hemmalaget gjorde att gästande Sundbyberg bjöds in i matchen mer än de kanske var "värda". 4.50 in i andra kom 4-0 och Kungsängens spel tightade till sig igen. 5-0 lät inte vänta på sig och sedan kom både ett sjätte och ett sjunde mål innan slutsignalen ljöd. Kungsängens målvakt gjorde en stark insats och höll nollan matchen igenom. 7-0 blev slutresultatet.

Efter en kort vila var det dags för match nummer två för Kungsängens tjejer. För motståndet stod Åkersberga. Matchen slutade med en knapp förlust, 0-1.