Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 19:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Tung förlust för KIFens damer

Karin Sidén 2015-11-03

Bild:Tommy Sidén

INNEBANDY   I söndagens match mot Järfälla Spiders hade Kungsängens innebandydamer ett bra läge att plocka hem tre viktiga poäng i seriespelet och därigenom kliva upp på andraplatsen. Så blev det nu inte. I stället blev det en ganska trist match, med några få ljuspunkter. Målvaktsspelet i bägge lagen var en utav dem. 1-3 skrevs slutresultatet, vilket kanske inte riktigt speglade matchbilden helt rättvist.

Järfälla låg inför söndagens match på den nedre halvan av serien och kunde tack vare segern mot Kungsängen avancera flera placeringar, till fjärde plats.

KIF inledde matchen övertygande och satte 1-0 efter bara lite drygt två minuter, men sedan klev gästande Spiders mer och mer in på plan och tog till viss del över initiativet. Hemmalaget bjöd samtidigt in motståndarna i matchen med en rad riktigt slarviga uppspel och oprecisa passningar och det var bara tack vare en rad viktiga ingripanden av målvakten Annika som inte kvitteringsmålet kom förrän i den sjuttonde spelminuten.

1-1 stod det i pausvilan, vilket ganska väl speglade matchen. KIFen var det bättre laget - egentligen - men tack vare att man hade bjudit Järfälla på en rad chanser förlorade man också greppet om matchbilden. I den andra perioden såg det ungefär likadant ut. KIF hade övertaget men slarvade en del vilket resulterade i farliga, men mållösa, kontringar. Järfällas målvakt hade mycket att göra och gjorde det dessutom väldigt bra, så KIF fick ingen utdelning för sitt slit. 12.24 in i andra gjorde istället gästerna 1-2, vilket inte alls speglade perioden så långt.

Ett av KIFens absolut farligaste anfall kom mot slutet av matchen. Så gott som öppet mål - men skottet i stolpen...

Trots baklängesmålet fortsatte KIFen oförtrutet jakten på fler mål, men Järfällas keeper vägrade att släppa något förbi sig. Resultatet 1-2 höll sig perioden ut.

Den tredje perioden hann knappt börja förrän KIFen levererade ett helt fantastiskt anfall och inte bara ett utan tre farliga avslut, men i spelvändningen som blev gjorde Järfälla snopet nog 1-3. Resten av matchen blev en lång uppförsbacke. Jaga, jaga, jaga, men utan utdelning. Slarvet och misstagen fortsatte från hemmaspelarna vilket gjorde att matchbilden blev jämnare än nödvändigt. Järfälla spelade inte dåligt, men var det sämre laget. Tack vare sin duktiga målvakt lyckades man hålla Kungsängen ifrån sig.

Det var helt enkelt inte KIFens dag i söndags. Studsande bollar, missade lägen och ett eller annat stolpskott satte käppar i hjulen för tjejerna. 1-3 höll sig matchtiden ut och förvånade och överlyckliga Spidersspelare jublade högt när slutsignalen ljöd.