UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 4 december 2022 - klockan 13:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Jullunch med hjärta sponsras av Rotary och Sparbanken Enköping


Karin Sidén 2021-12-17

Nura Er, (Golden Cave) samt Maykel Tyrisevä Abdallahad och Dani Falksund Abdallahad (Petjos) med stor fin check flankeras av rotarianerna Lars Wikström längst till vänster och Zoran Celper, Erling Weibust samt Birgitta Dickson till höger.
Bild:Karin Sidén
Nura Er, (Golden Cave) samt Maykel Tyrisevä Abdallahad och Dani Falksund Abdallahad (Petjos) med stor fin check flankeras av rotarianerna Lars Wikström längst till vänster och Zoran Celper, Erling Weibust samt Birgitta Dickson till höger.

En jullunch i gemenskap är inte en självklarhet för alla. Så därför är det hjärtvärmande att veta att precis det är vad som erbjuds i Kungsängens centrum på julafton då Emin och Nura (Golden Cave) samt Dani och Maykel (Petjos) med personal bjuder in till Jullunch i Gemenskap. Där alla är välkomna och bjuds på både mat och sällskap!

I år är Rotary och Sparbanken Enköping med och sponsrar initiativet. På fredagen överlämnades en check till julluncharrangörerna med ett bidrag från den julkonsert Rotary anordnade i Håtuna kyrka. Julen är för de allra flesta en tid för umgänge, men för många är det också ensamhetens högtid. På julafton bjuder Golden Cave och Petjos in till Jullunch i Gemenskap, ett hjärtvärmande initiativ för att motverka ensamhet. Årets julfirande i gemenskap är det andra i ordningen. Julaftonslunchen 2019 gav mersmak och årets upplaga blir förhoppningsvis startskottet till en fin tradition - för ni vet ju hur man säger "En gång är ingen gång - två gånger är en vana". 

-Jullunch i Gemenskap är något som vi gör för att motverka ensamhet under julen men också för att få ge tillbaka till alla som stöttat och hjälpt oss under denna pandemi. Vi får så otroligt mycket kärlek från alla våra gäster och det känns fint att kunna ge tillbaka också, säger Dani Falksund Abdallahad som driver Petjos tillsammans med sin bror Maykel Tyrisevä Abdallahad.

Maykel fortsätter:

-Förra julen var coronarestriktionerna så hårda att vi inte kunde arrangera någon jullunch, men i år hoppas vi att det ska gå. Vi håller noggrann koll på nyheterna och följer självklart råden från folkhälsomyndigheterna, så vi har några olika reservplaner på lut om det skulle vara så att restriktionerna blir strängare. I allra, allra värsta fall så får det ju bli så att gästerna får hämta mat i lådor, men då faller ju hela syftet med Jul i Gemenskap. För maten är ju sekundär, det är alla människor och att vara tillsammans som är det viktiga!

Nura Er som driver Golden Cave tillsammans med sin make Emin berättar:

-Jag tror att det inte riktigt går att förstå hur många ensamma det finns i samhället. Vi som driver restaurang och café får nog en större inblick i det, för vi ser ju våra gäster komma till oss, ibland ett par gånger om dagen, vilket ger oss en insyn i människors liv kanske inte ens grannar får till varandra. Vi som jobbar och de andra stammisgästerna fyller därför en jätteviktig social funktion och vi vill att också julen ska fyllas med gemenskap.

Årets Jullunch i Gemenskap har fått välkommen sponsring av Rotary och av Sparbanken Enköping. Rotarianerna Birgitta Dickson, Lars Wikström, Zoran Celper samt Erling Weibust agerade checköverlämnare på fredagen, när julluncharrangörerna mottog ett välkommet sponsringsbidrag.

Dani Falksund Abdallahad, Petjos, Johan Arktell, Sparbanken Enköping, samt Emin Er, Golden Cave och GC Kök & Bar
Bild:Privat
Dani Falksund Abdallahad, Petjos, Johan Arktell, Sparbanken Enköping, samt Emin Er, Golden Cave och GC Kök & Bar

-För två år sedan ordnade Emin (GC) och Petjosbröderna Dani och Maykel en jullunch på Golden Cave som blev mycket uppskattad av alla som besökte den. Jag och mina vänner i Rotary blev mycket imponerade av initiativet och kände att vi gärna ville vara med och bidra på det sätt vi kan för att göra det möjligt att återupprepa jullunchen, berättar Birgitta Dickson.

-För att inte bara samla in pengarna, utan faktiskt också bidra till en jul i gemenskap valde vi att arrangera en julkonsert i Håtuna kyrka för ett par veckor sedan. Konserten inbringade drygt 7 000 kronor, en summa som vi sedan fått påfyllning till av generösa Rotarymedlemmar som inte hade möjlighet att delta i konserten, så nu har vi glädjen att kunna sponsra jullunchen med drygt 12 300 kronor, berättar Zoran Celper, president i Rotary Upplands-Bro.

-Det känns självklart för oss i Sparbanken att vara med och stötta initiativet Jullunch i Gemenskap. Vi vill också passa på att skicka ett stort tack till familjerna bakom Petjos och GC, som trots alla arbetstimmar de lägger ner och de utmaningar som varit under de senaste två åren, ändå har engagemanget att öppna upp för alla på julafton, säger 
Johan Arktell som är kontorschef på Sparbanken Enköpings Kungsängen-kontor.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 4/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Adventsfika i hembygdsgården i Kungsängen
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
Tisdag 6/12
Vinterkonsert med Kulturskolan
Torsdag 8/12
Författarbesök: John Ajvide Lindqvist
Lördag 10/12
Röda korsets secondhand o café
Stationshusets Julmarknad
avståndsannons

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Julerian dec 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen