Bro Park Festival of Swedish Racing
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 24 september 2018 - klockan 06:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Det drar ihop sig - nu öppnar Vårsalongen i Kulturhuset


Karin Sidén 2018-03-08

Inlämning pågår. 
Bild:Karin Sidén
Inlämning pågår. 

Årets Vårsalong i Kulturhusets utställningslokal börjar ta form. I går, onsdag, var det den stora inlämningsdagen då kreativa fyrtiotalet kommunmedborgare, både etablerade konstnärer och glada amatörer, lämnade in sina alster med förhoppningen att få bli en av de utvalda att delta i Vår-utställningen. 

I torsdags träffades juryn och tillsammans hade de den spännande uppgiften att titta på alla inlämnade verk och välja ut vilka som får äran att delta i årets upplaga av Vårsalongen.

Vår i luften! 

Eller, nja, kanske ändå inte riktigt än... Men åtminstone ett härligt vårtecken att glädjas åt! Det är nämligen dags för årets vårsalong i Kulturhusets Konsthall.

Under Vårsalongen i Kulturhuset kan vem som helst delta. Där samsas etablerade konstnärer med amatörer, oljor med broderier, blyersteckningar med keramik, och träarbeten med akvareller. Ung som gammal kan vara med och utställningen ger ett spännande tvärsnitt på den enorma kreativitet och skaparglädje som finns här i kommunen. 


Fyrtiotalet konstverk lämnades in till Vårsalongen 2018. Juryn kommer sedan att välja ut vilka alster som blir delaktiga i utställningen.
Bild:Karin Sidén
Fyrtiotalet konstverk lämnades in till Vårsalongen 2018. Juryn kommer sedan att välja ut vilka alster som blir delaktiga i utställningen.

Lera, broderi, skulptur, glas och trä... Materialen är många!
Bild:Karin Sidén
Lera, broderi, skulptur, glas och trä... Materialen är många!

Onsdagen den 7 mars var det den stora inlämningsdagen då fyrtiotalet konstverk lämnades in, och själva utställningen öppnas med en festlig invigning och vernissage nu på lördag, den 10 mars. Däremellan har juryn en grannlaga uppgift, nämligen att titta igenom alla inlämnade konstverk och välja ut vilka som får äran att vara med i årets utställning.

Juryn består av Anna Sjunnesson samt Magnus Carlberg från Kulturenheten, Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Tina Närefors, från föreningen Konstformer. När väl juryn enats ska utställningen hängas vilket i sig är en minst sagt klurig uppgift.

Anna Sjunnesson och Andrée Wright invigde Vårsalongen 2017.
Bild:Tommy Sidén
Anna Sjunnesson och Andrée Wright invigde Vårsalongen 2017.

Bandet har just knutits upp och de första Vernissagebesökarna har kommit in i Konsthallen. Mars 2017.
Bild:Tommy Sidén
Bandet har just knutits upp och de första Vernissagebesökarna har kommit in i Konsthallen. Mars 2017.

Några av konstverken som ställdes ut på Vårsalongen 2017. <br />&Ouml;vre raden: Rune &Ouml;sterdahl; Gotlandsstrand och Monica Arnoldsson, \
Bild:Tommy Sidén
Några av konstverken som ställdes ut på Vårsalongen 2017. 
Övre raden: Rune Österdahl; Gotlandsstrand och Monica Arnoldsson, "Tulpan"
Nedre raden: Helena N Åkerlund, "Authentic Spring", Outi Gouddoules; tovad sjal och Anita Abrahamson; Vinterorust


-Att hänga en utställning har sina utmaningar. Med "fel" grannar kan en tavla vissna helt, så det gäller att man känner in vilka som kan lyfta varandra. En del alster är helt enkelt solitärer och behöver gott om plats för att komma till sin rätt medan andra lyser upp med "rätt" grannar. Mona Setzer och jag som ska hänga årets Vårsalong har jobbat ihop med många utställningar, så även om det fortfarande är en del huvudbry och tar tid så har vi också övat upp våra ögon under årens lopp, säger Tina Närefors, i den ideella föreningen Konstformer. Tina blev för övrigt framröstad som Årets Upplands-brokonstnär 2017 tillsammans med Pu Wallin (se separat artikel)

Årets upplaga är den tredje Vårsalongen som arrangerats i Kulturhuset och är ett samarbete mellan Upplands-Bro kommuns Kulturenhet och föreningen Konstformer. För de konstnärer som deltar står en egen utställning till hösten på spel. Under tiden Vårsalongen pågår har nämligen besökarna möjlighet att rösta fram sin favoritkonstnär, där vinnaren föräras med titeln Årets Upplands-Brokonstnär. Omröstningen pågår under utställningstiden, fram till och med den 18 april.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 25/9
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 26/9
Bokprat: Annika Rehn - Skills
Torsdag 27/9
Mattecentrum i Kulturhuset
Lördag 29/9
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 30/9
Naturskyddsföreningens familjedag vid Lillsjön
Tisdag 2/10
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Torsdag 4/10
Torsdagsmys i bibblan!
avståndsannons

U-B kommun Turista i din egen kommun 18

TKBTK sep 18

Kultur & Fritid ht 18 Fatboy 28 sep

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen