UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 23:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Förra årets succé upprepas - Höstmarknad på Säbyholm i år igen


Karin Sidén 2018-10-01

Ålbrunna säljer bland annat pumpor. Gott att äta och fint till Halloween.
Bild:Privat
Ålbrunna säljer bland annat pumpor. Gott att äta och fint till Halloween.

Söndagen den 14 oktober är det dags för höstmarknaden på Säbyholm i Bro igen. Arrangörerna bjuder in till en traditionell höstmarknad i härlig miljö med försäljning av produkter från ett flertal lokala producenter och företag. Nytt för i år är att bryggeriet som finns på Säbyholm kommer att hålla öppet.

-Vi är många som har saknade höstmarknaden på Säbyholm så det känns roligt att responsen förra året var så stark och att vi nu kan bygga vidare på en fin tradition. Alla glada besökare och mycket nöjda försäljare gjorde att det var självklart att vi i år skulle återupprepa - och utveckla - förra årets succé, berättar Karina Karlsson som är en av initiativtagarna till marknaden.

-Även i år kommer det att finnas lammskinn, honung, mjöl, rotfrukter, grönsaker, samt hantverk till försäljning, ponnyridning för barnen och möjlighet musta äpplen samt äta en lättare lunch eller ta en fika. Nu håller vi bara tummarna att vädret är med oss!

Den populära höstmarknaden på Säbyholm lades i malpåse 2012. Anledningen var knappast brist på besökare - höstmarknaden var enormt uppskattad och lockade alltid mycket folk - men när Naturbruksgymnasiet lämnade Säbyholm försvann samtidigt grundstommen i hela arrangemanget. 

Sedan dess har området vuxit och utvecklats, och därmed såg några eldsjälar möjligheten att återuppta traditionen med höstmarknaden. 2017 återuppstod så Säbyholms marknad - och vilken respons det blev!

Lokalproducerade grönsaker, pumpor, vetemjöl, honung och mycket mer finns till försäljning på höstmarknaden. 
Bild:Privat
Lokalproducerade grönsaker, pumpor, vetemjöl, honung och mycket mer finns till försäljning på höstmarknaden. 

-Säbyholm är en fantastisk plats och höstmarknaden var starkt förknippad med den här miljön. Naturbruksgymnasiet finns inte kvar längre, men atmosfären finns här och den vill vi gärna dela med oss av. Kan vi väcka liv i en fin tradition så gör vi gärna det, sade trädgårdsmästaren Erik Johnson Baugh då, inför nypremiären. 

I år är det ungefär samma grupp entusiaster som står bakom arrangemanget som förra året. Stärkta av den positiva respons man fick då ser man med tillförsikt fram emot den 14 oktober då det är dags att upprepa succén.

Karina Karlsson, som driver gården Ålbrunna i Bro, är en av eldsjälarna i gruppen:

-Det är flera lokala odlare och företagare som kommer att finnas på plats med lokalproducerat och närodlat. Bland annat kommer Kvarnnibble att var på plats med delar av sitt sortiment, Norrboda Gård kommer att sälja sitt vetemjöl och själva säljer vi honung, grönsaker, pumpor och potatis. Det kommer även att finnas lammskinn, blommor samt hantverk. För den som önskar kommer det att finnas möjlighet att musta sina medtagna äpplen i Krohns mobila musteri som finns på plats.

Från marknaden 2017. Även i år kommer det att finnas lammskinn till försäljning.
Bild:Privat
Från marknaden 2017. Även i år kommer det att finnas lammskinn till försäljning.

-Mellan klockan 13 och 14 kommer två ponnyhästar från Stora Ekeby, Celine och Cocktail, på besök. Då kan våra yngsta marknadsbesökare prova på att rida. Och så är det ju väldigt roligt att bryggeriet kommer att hålla öppet och ha sitt folköl till försäljning, en extra bonus för marknadsbesökarna samtidigt som det är ett bra tillfälle för bryggeriet att visa upp sin verksamhet. Det är nog inte alla som vet att vi har ett bryggeri här i Bro!

Blir man lite sugen att fylla på energidepåerna under besöket på höstmarknaden finns ett par alternativ. Grynnsta gård kommer att tillaga enklare förtäring på plats och det kommer även att finnas fikaförsäljning. Det är åk 9 på Källskolan som säljer kaffe och hembakt för att samla in pengar till sin klassresa.Höstmarknaden på Säbyholm pågår mellan klockan 11.00 och 15.00 söndagen den 14 oktober.

Arkivbild från Säbyholmsmarknaden 2012.
Bild:Karin Sidén
Arkivbild från Säbyholmsmarknaden 2012.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen