Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Tisdagen den 26 maj 2020 - klockan 20:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Festligt värre på Kungsängens IP när Kungsfesten kommer dit


Karin Sidén 2018-05-23

Ett potpurri av bilder från Kungsfesten 2017.
Bild:Tommy Sidén
Ett potpurri av bilder från Kungsfesten 2017.

På lördag är det dags för den årliga Kungsfesten. Mycket är sig likt, men platsen är ny.

-Vi kommer att ha ett fullspäckat scenprogram som vanligt. Årets dragplåster är artisten Mendez men vi får också se Kulturskolans duktiga elever, en teaterföreställning och mycket annat, säger Sara Eklind, projektledare. 

-Det blir marknadsknallar och ett helt batteri med olika aktiviteter och prova-på. Nytt för i år är att vi har en loppis och att Kungsfesten håller på in på kvällen. Brandbilarna, polisen, grannstödsförarna och många fler kommer att var på plats.


Lördagen den 26 maj arrangeras Kungsfesten på Kungsängens IP.

-Ja, eftersom Kungsängens centrum är en byggarbetsplats så har vi tänkt nytt. Att ha Kungsfesten vid IP passar dessutom extra bra för då kan invigningen av den nya fina lekparken få en ännu pampigare inramning! säger Sara Eklind, Kommunikationschef och projektledare för arrangemanget.

Kungsfesten är en riktig familjefest med härligt scenprogram, fullspäckat med musikframträdanden, både av lokala, unga talanger från Kulturskolan och av artisten Méndez som är årets dragplåster.


Méndez är årets stora artistnamn. Klockan 15 är det dags för honom att kliva upp på scenen. Efteråt blir det autografskrivning.
Bild:Pressbild
Méndez är årets stora artistnamn. Klockan 15 är det dags för honom att kliva upp på scenen. Efteråt blir det autografskrivning.

-Det är roligt att vi har lyckats få hit Méndez i år. Hans melodifestivallåt var en av de stora favoriterna och vi tror att han tilltalar publik i alla åldrar. Efteråt blir det signering så klart, säger Sara Eklind.

Det är Upplands-Bro kommun som anordnar Kungsfesten och bland festdeltagarna finns Kulturskolan, lokala företag, många av kommunens föreningar och lokala politiker. Polisen, brandbilarna, Livgardet och grannstödsförarna kommer också att finnas på plats.

-På Kungsfesten ska besökare i alla åldrar kunna hitta något som roar dem. De flesta av de medverkande ordnar någon form av aktivitet - det kan vara bollsporter, tävlingar eller prova-på.

-Så här i valtider kommer så klart alla lokala partier att vara laddade till max att möta väljarna, men de kommer också att bidra med saker man kan göra så att det inte bara blir prat och "vuxet". Många föreningar finns på plats och det är extra roligt för då får man en uppfattning om vilket stort och varierat utbud av föreningsverksamhet det finns här i Upplands-Bro. 

Sara Eklind berättar vidare om årets stora förändring, att göra Kungsfesten längre så att den fortsätter in på kvällen. Fryshuset och kommunens ungdomsproducenter tar över scenen klockan 16 med ett härligt scenprogram samtidigt som avspark sker i matchen mellan Upplands-Bro Broncos och Telge Truckers. 

-Har man aldrig sett en amerikansk fotbollsmatch tidigare har man ett utmärkt tillfälle nu. Det är gratis inträde och matchen spelas bara ett bollkast från festplatsen.


LÄNK till hela programmet.Några klockslag att hålla koll på:

10.30    INVIGNING av Drömparken. 

11.00    TEATER: Gatstenspoesi vid Stora Entrén.

12.00    INVIGNING av Kungsfesten på Scenen.

14.25    FUNKISMELLOgänget uppträder på scenen

14.50    PIDDE P på scenen

15.00    MENDÈZ på scenen

16.00    AMERIKANSK FOOTBALL - avspark mellan Upplands-Bro Broncos och Telge Truckers.

16.00    MUSIK på scenen - Fryshuset och ungdomsproducenterna tar över. Många olika artister.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen