UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 9 augusti 2022 - klockan 13:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Filmtajm på hemmaplan! I Kuben visas film för alla smaker


Karin Sidén 2021-11-19

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, Tills solen går upp och Clara Sola är några av de filmer som kommer att visas på bio Kuben den närmsta tiden.
Bild:UMTS / Upplands-Bro kommun
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, Tills solen går upp och Clara Sola är några av de filmer som kommer att visas på bio Kuben den närmsta tiden.

Nu i hösten, när världen så sakteliga börjat öppna upp igen efter att pandemirestriktionerna lättat, så har också biografen Kuben i Kulturhuset i Kungsängen öppnat upp. För alla som saknat möjligheten att avnjuta film i en biosalong är det välkommet med den möjligheten här på hemmaplan. Filmrepertoaren är bred - parollen är ”något för alla”.


2019, bara månader innan historiens första och största globala nedstängning var ett faktum, öppnade biografen Kuben sin verksamhet på stora scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Ansvariga för verksamheten är Kulturföreningen Upplands-Bro musik- och teatersällskap, UMTS.

Morgan Lindholm som är ordförande i kulturföreningen berättar:

-Vi hade bara hållit på i några månader och folk hade just börjat hitta hit när pandemin slog till och vi blev tvungna att pausa. (Läs om premiären här)

Sedan de svenska restriktionerna togs bort i början på hösten är det återigen Filmtajm i Kuben. det är föreningen själva som bestämmer vilka filmer som sätts upp på tablån och eftersom man utgår från parollen "något för alla" så erbjuds det en uppfriskande bredd. Morgan förklarar:

-Vi visar något för alla smaker, allt från smala filmer till ”blockbusters”, som till exempel senaste Bond-filmen och vi riktar oss både till vuxna och barn. Det som lockar flest besökare är svensk film, oavsett genre. Eftersom vi inte har något vinstintresse kan vi hålla nere biljettpriserna men den största fördelen för våra besökare är att vi finns här i Upplands-Bro, vi är närmaste bion för alla som bor här.

-Den stora filmduken, ljudet och att man tittar tillsammans med andra, det är hela upplevelsen som är fantastisk! säger Morgan som själv varit filmfantast sedan barnsben och tycker att film absolut är bäst på bio.


Skärmdump från kommunens hemsida
Skärmdump från kommunens hemsida


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 14/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
Torsdag 29/9
Författarbesök: Kristina Ekero Eriksson
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen