UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 3 december 2021 - klockan 08:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Filmtajm på hemmaplan! I Kuben visas film för alla smaker


Karin Sidén 2021-11-19

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, Tills solen går upp och Clara Sola är några av de filmer som kommer att visas på bio Kuben den närmsta tiden.
Bild:UMTS / Upplands-Bro kommun
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, Tills solen går upp och Clara Sola är några av de filmer som kommer att visas på bio Kuben den närmsta tiden.

Nu i hösten, när världen så sakteliga börjat öppna upp igen efter att pandemirestriktionerna lättat, så har också biografen Kuben i Kulturhuset i Kungsängen öppnat upp. För alla som saknat möjligheten att avnjuta film i en biosalong är det välkommet med den möjligheten här på hemmaplan. Filmrepertoaren är bred - parollen är ”något för alla”.


2019, bara månader innan historiens första och största globala nedstängning var ett faktum, öppnade biografen Kuben sin verksamhet på stora scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Ansvariga för verksamheten är Kulturföreningen Upplands-Bro musik- och teatersällskap, UMTS.

Morgan Lindholm som är ordförande i kulturföreningen berättar:

-Vi hade bara hållit på i några månader och folk hade just börjat hitta hit när pandemin slog till och vi blev tvungna att pausa. (Läs om premiären här)

Sedan de svenska restriktionerna togs bort i början på hösten är det återigen Filmtajm i Kuben. det är föreningen själva som bestämmer vilka filmer som sätts upp på tablån och eftersom man utgår från parollen "något för alla" så erbjuds det en uppfriskande bredd. Morgan förklarar:

-Vi visar något för alla smaker, allt från smala filmer till ”blockbusters”, som till exempel senaste Bond-filmen och vi riktar oss både till vuxna och barn. Det som lockar flest besökare är svensk film, oavsett genre. Eftersom vi inte har något vinstintresse kan vi hålla nere biljettpriserna men den största fördelen för våra besökare är att vi finns här i Upplands-Bro, vi är närmaste bion för alla som bor här.

-Den stora filmduken, ljudet och att man tittar tillsammans med andra, det är hela upplevelsen som är fantastisk! säger Morgan som själv varit filmfantast sedan barnsben och tycker att film absolut är bäst på bio.


Skärmdump från kommunens hemsida
Skärmdump från kommunens hemsida


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 4/12
Julmarknad i Bro Församlingshem
Julmarknad på hembygdsgården Klint i Bro
Julmarknad på Ladan Öråker
Musik i adventstid - välgörehetskonsert i Håtuna kyrka
Söndag 5/12
Luciakonsert: Julens sånger med Ceciliakören
Luciakonsert: Julens sånger med Ceciliakören
Luciakonsert: Julens sånger med Ceciliakören
Torsdag 9/12
Julerian i Bro C
Lördag 11/12
Julmarknad på Stationshuset i Bro
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen