Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 23 juli 2018 - klockan 13:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Höstmarknaden på Säbyholm återuppstår


Karin Sidén 2017-10-06

Arkivbild från Säbyholmsmarknaden 2012. Även då fanns möjlighet till ponnyridning!
Bild:Tommy Sidén
Arkivbild från Säbyholmsmarknaden 2012. Även då fanns möjlighet till ponnyridning!

Lördagen den 14 oktober är det dags att återknyta bekantskapen med en härlig tradition i nytt format. Då är det nämligen dags för höstmarknaden på Säbyholm i Bro att återuppstå. Det blir en traditionell höstmarknad i härlig miljö med försäljning av produkter från ett flertal lokala producenter och företag.

-Vi är många som saknat höstmarknaden på Säbyholm så det känns roligt att kunna återuppta en fin tradition. Vi kommer att börja i en lite mindre skala i år än originalet, men hoppas så klart att vi kan växa med åren. Bland annat kommer det att finnas lammskinn, honung, mjöl, rotfrukter, grönsaker, samt hantverk till försäljning, berättar Karina Karlsson som är en av initiativtagarna till marknaden tillsammans med Erik Johnson Baugh, trädgårdsmästare på Säbyholm, och flera andra av de boende på området.

Det är fem år sedan den populära höstmarknaden på Säbyholm lades i malpåse. Anledningen var knappast brist på besökare - höstmarknaden var enormt uppskattad och lockade alltid mycket folk men när Naturbruksgymnasiet lämnade Säbyholm försvann samtidigt grundstommen i hela arrangemanget.

Nu har fem år passerat, området har vuxit och utvecklats, och det finns ett sug efter att återuppta traditionen.

-Säbyholm är en fantastisk plats och höstmarknaden var starkt förknippad med den här miljön. Naturbruksgymnasiet finns inte kvar längre, men atmosfären finns här och den vill vi gärna dela med oss av. Kan vi väcka liv i en fin tradition så gör vi gärna det, säger Erik Johnson Baugh som själv bor och arbetar på Säbyholm sedan flera år

Erik berättar vidare att flera lokala odlare och företagare kommer att finnas på plats med lokalproducerat och närodlat. Bland annat kommer Norrboda Gård att sälja vetemjöl, Ålbrunna Gård säljer honung, grönsaker, pumpor och potatis. Det kommer även att finnas lammskinn, blommor samt hantverk. För den som önskar kommer det att finnas möjlighet att musta sina medtagna äpplen i ett mobilt musteri som finns på plats.

Ålbrunna Gård är en av flera lokala gårdar som kommer att sälja lokalproducerade produkter.
Bild:Tommy Sidén
Ålbrunna Gård är en av flera lokala gårdar som kommer att sälja lokalproducerade produkter.

-Mellan klockan 13 och 14 kommer två ponnyhästar från Stora Ekeby, Celine och Rocket, på besök. Då kan våra yngsta marknadsbesökare prova på att rida, berättar Karina Karlsson som driver Ålbrunna Gård i Bro. Hon berättar också att hunddagiset Akilles Tassar som finns på Säbyholm kommer att ha öppet hus under marknaden för att nyfikna ska kunna titta närmare på verksamheten.

Blir man lite sugen att fylla på energidepåerna under besöket på Säbyholm finns ett par alternativ. Grynnsta gård kommer att tillaga enklare förtäring på plats och det kommer även att finnas fikaförsäljning. Det är åk 8 på Källskolan som säljer kaffe och hembakt för att samla in en reskassa för en gemensam klassresa.


Höstmarknaden på Säbyholm är mellan klockan 11.00 och 15.00 den 14 oktober.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 11/8
Bakluckeloppis i Bro
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Centern - juli 18

UBH Sommarhälsning 18

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen