Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Julafton för alla trädgårdsentusiaster - tre Upplands-Broträdgårdar deltar i Tusen Trädgårdar


Karin Sidén 2018-06-26

Bild:Karin Sidén

På söndag är det dags för Sveriges största trädgårdshändelse. Då öppnas grindarna till trädgårdar i hela landet. Det är femte gången den mycket uppskattade dagen arrangeras. Trädgårdarna som visas är både privata och offentliga, amatörer och trädgårdsentusiaster blandat med stadsparker, kyrkogårdar, koloniområden och handelsträdgårdar.

I Upplands-Bro finns för första gången tre visningsträdgårdar, paret Walderös trädgård i Kungsängen och paret Skånbergs trädgård i Rättarboda samt familjen Olssons trädgård vid Lillsjön.

Tusen Trädgårdar är ett mycket uppskattat evenemang som Gunnel Carlsons Trädgårdsriket, Studiefrämjandet och Riksförbundet Svensk Trädgård arrangerar. För tusentals och åter tusentals trädgårdsintresserade är det en dag som sedan länge varit inringad i kalendern. Från Jokkmokk i norr till Anderslöv i söder finns det mycket att inspireras och lära utav.

Trädgårdarna som visas är både privata trädgårdar och offentliga, såsom stadsparker, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, koloniträdgårdar, plantskolor och handelsträdgårdar, trädgårdar vid friluftsmuseer, hembygds- och bygdegårdar, skolträdgårdar och innerstadsodlingar. Till och med balkonger finns med på listan över utställningsträdgårdar! 

Familjen Skånberg bor i Rättarboda. Trots att deras trädgård \
Bild:Karin Sidén
Familjen Skånberg bor i Rättarboda. Trots att deras trädgård "bara är barnet" i trädgårdssammanhang bjuder den besökaren på en inspirerande växtkraft och skaparglädje. Dammar, ett härligt växthus, drivbänkar och rabatter som man bara kan drömma om vittnar om en enorm flit och ett sinne för färger och komposition.Bild:Karin Sidén

Här i Upplands-Bro finns i år, för första gången, tre deltagande trädgårdar. Två "veteraner" och en "rookie". I Kungsängen öppnar familjen Walderö grinden till sin fantastiska trädgård på Bergvägen 7. Besökarna får där njuta av en kuperad trädgård om ca 1400 m2 med en imponerande artrikedom. Torsten och Runa har över 600 olika växt- och träd arter i sin trädgård som de sedan många år visat upp för allmänheten. Se tidigare artikelLänk till egna hemsidan

I Kungsängen finns också förstagångsdeltagaren, familjen Olssons trädgård på Lillsjöbacken 20. Trädgården är en ca 1000 m2 stor kuperad villaträdgård med skogen in på knuten.

Per och Margaretha Skånberg på Rättarbodavägen 25 i Rättarboda har på ett fåtal år skapat en prisvinnande trädgård från ingenting. Deras hus stod färdigt 2009 och då drog trädgårdsprojektet igång. 2013 vann man utmärkelsen Upplands-Bros vackraste trädgård. Sedan dess har Skånbergs deltagit med sin 1500 m2 stora villaträdgård i både Tusen Trädgårdar och  Öppen trädgård ett flertal gånger.Tusen Trädgårdar pågår söndagen den 1 juli klockan 10-17.

Torsten och Runa Walderö bor på Bergvägen i Kungsängen. Den ca 1400 m2 stora tomten är mycket kuperad och bjuder på en fantastisk artrikedom och är en trädgårdsupplevelse med extra allt! 
Bild:Karin Sidén
Torsten och Runa Walderö bor på Bergvägen i Kungsängen. Den ca 1400 m2 stora tomten är mycket kuperad och bjuder på en fantastisk artrikedom och är en trädgårdsupplevelse med extra allt! 

Bild:Karin Sidén


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen