UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 29 september 2020 - klockan 18:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Julerian avslutas med eldshow


Karin Sidén 2018-11-30

Julerian avslutas med eldshow. Klockan 19.45 börjar Illuminas förtrollande föreställning.
Bild:Illumina
Julerian avslutas med eldshow. Klockan 19.45 börjar Illuminas förtrollande föreställning.

Den 6 december, nu på torsdag, är det dags för Julerian, julmarknaden i Bro Centrum. I år bjuder Julerian på flera nyheter för att skapa extra härlig julstämning.

-Största nyheten är utan tvekan att vi har Julerian en vardagskväll. Det gör vi för att vi tror att inramningen med julbelysning, marschaller och eldar kommer att höja mysfaktorn flera snäpp. Vi får också en alldeles egen julmarknadsdag så att vi slipper konkurrera med andra närliggande marknader vilket gynnar både gäster och marknadsknallar! säger Cia Ekberg som är projektansvarig julgeneral. 

Bro Centrums julmarknad, Julerian, går av stapeln torsdagen den 6 december, och börjar lagom när mörkret sänker sig över Bro med omnejd. Klockan 15.00 startar julmarknaden och senare under kvällen bjuds det på körsång och musikframträdanden. Julerian avslutas med en eldshow.

-I år kommer vi skapa extra härlig och mysig julstämning när mörkret faller på och vi lyser upp med julbelysning, marschaller och eldar. Vi är extra glada över att Illumina kommer till Julerian och hjälper oss att avsluta eftermiddagen och kvällen med en eldshow, en riktig wow-upplevelse! säger Cia Ekberg som är en av dem som jobbat med Julerian-planeringen.

Hon berättar att det blir en hel del marknadsstånd med varierad försäljning. Bland annat kommer det att finnas lokalproducerade godsaker, hantverk och annat smått och gott.

-Vi har fått fantastisk och positiv respons på idén med att ha Julerian på en egen marknadsdag, en vardag, och köra in på kvällen. Detta har gjort att vi har mer än dubbelt så många marknadsstånd mot tidigare år, vilket är mycket glädjande. Förutom de 26 marknadsstånden blir det ponnyridning för våra minsta besökare, scenframträdanden med stämningsfull musik och körsång och självklart kommer alla butiker, restauranger och caféet i centrum att vara öppna. 

Det är Upplands-BroHus och Centrumföreningen i Bro som arrangerar Julerian, och traditionsenligt kommer Upplands-BroHus att bjuda på varm choklad och varm glögg till alla som är sugna.


Bild:Illumina


Schemat för Julerian:

15.00 – 20-00 Marknad


15.00 – 18.00 Gratis ponnyridning

18.00 – 18.15 Bro Låtgille

18.20 – 18.35 Svenska kyrkans körer

18.40 – 19.00 Bro Låtgille och Kungssängens Folkdansgille

19.05 – 19.20 Svenska kyrkans körer


19.45 – 20.00 Illumina eldshow


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen