Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 22 februari 2024 - klockan 17:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Julerian avslutas med eldshow


Karin Sidén 2022-12-06


Torsdagen den 8 december är det dags för Julerian, julmarknaden i Bro Centrum. Det utlovas en stämningsfull eftermiddag och kväll, med tomtebesök och karusell, som avrundas klockan 19 med en magisk ljus- och eldshow.

Julerian öppnar klockan 15, lagom när mörkret sänker sig över Bro med omnejd och precis som tidigare år dukas det fram både aktiviteter och marknad i hela centrum. Bland annat bjuder man de yngsta marknadsbesökarna på gratis ponnyridning och pepparkakspyssel, en jojo-show, och mycket mer. 

Bland tjugotalet marknadsknallar finns flera välbekanta, återkommande försäljare, men även sådana som är här för första gången. Det utlovas lokalproducerade godsaker, hantverk och annat smått och gott: keramik, italienska korvar, lokalproducerat mjöl, marmelader, sylter, senap, kola, honung, fårskinn, juldekorationer och mycket mer!

Och blir man sugen på något att äta och dricka under tiden man är på marknaden finns flera alternativ. Brända mandlar, karamelliserade äpplen och sockervadd för den sötsugna, men också annat, mindre sockersött.

Det är Upplands-BroHus och Centrumföreningen i Bro som arrangerar Julerian. Sedan 2018 har man valt att arrangera Julerian en vardagskväll, vilket varit uppskattat av både besökare och marknadsknallar. Dels bidrar skymning och mörker till stämningen eftersom inramningen med julbelysning, marschaller och eldar kommer till sin rätt, och dels slipper man konkurrera med andra julmarknader om uppmärksamheten.


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen