UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 14 juli 2020 - klockan 22:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Jultema för nya turistbuss-turen


Karin Sidén 2018-11-19

Lejondals slott är som hämtat ur en saga!<br /><br />
Bild:Upplands-Bro kommun
Lejondals slott är som hämtat ur en saga!Höstens uppskattade satsning på turistbuss-turer i vår egen hemkommun får en uppföljning med två inbokade jultema-turer, den 2 och 9 december.

Bussturerna kommer att besöka två av kommunens smultronställen, Lejondals slott samt Ladan Öråker, och det utlovas en spännande och lärorik tur med en blandning av lokalhistoria, lussebullar, spöken och julmarknad.

-Vi är väldigt glada över att så många tog möjligheten att åka med våra tidigare turer. Självklart vill vi fortsätta detta koncept att marknadsföra vår fina kommun på och vad passar väl bättre än ett härligt jultema? säger Nina Rönnberg, Tf Näringslivschef.

Turistbussen med jultema kommer att utgå från Kungsängens och Bro station där deltagarna väljer den startpunkt som passar dem bäst. Färden går sedan vidare till Lejondals slott i Bro för dagens första stopp.

Även denna gång är det Lars Holmblad – lokalhistoriker, arkeolog och författare - som är guide. Lars har bland annat jobbat på Riksantikvarieämbetet och Historiska museet. Han är en underhållande guide som med glimten i ögat delar med sig av sina kunskaper både i och utanför bussen.

Bild:Ladan Öråker

På vackra Lejondal bjuds det på julstämning med glögg och lussebullar medan tur-guiden Lars delar med sig av historier kring slottets ägare och uppkomst. Det sägs att det spökar på slottet så en och annan anekdot med spök-inslag lär det också bli!

Bussturen vänder sedan mot Kungsängen och ut på Lennartsnäshalvön där Ladan Öråker ligger.

År efter år har Ladan varit rankad som en av de bästa julmarknaderna i Stockholm tack vare den fina miljön och härliga inramningen. Julmarknaden och den ordinarie verksamheten samsas i den stora ladan där det finns café, butiker och ateljéer.

Julmusik med livs levande musiker blir det och kanske kommer också tomten på besök.

För att åka med på någon av de två bussturerna måste du förboka biljett. Priset är 50kr för vuxna och gratis för barn upp till 18 år. Observera att alla medföljande måste ha biljett, även de som åker gratis. Antalet platser är begränsade.


Länkar till biljettbokningen:

Biljetter: Söndagen den 2/12
Biljetter: Söndagen den 9/12


Se länk till artikel om premiärturen för turistbussen som gick till Rösaring, Bro Park samt Glasbolaget i Bro en solig söndag i augusti.Tillgänglighet:
Om du har rullator eller rullstol och vill åka ska du kontakta nassim.nyholm@upplands-bro.se för mer information.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen