UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 augusti 2020 - klockan 06:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Linda Pira på Upplands-Bro Festivalen


Karin Sidén 2017-08-14

Linda Pira.
Bild:Luger.se
Linda Pira.

Linda Pira, som 2014 tilldelas priset ”Årets nykomling” vid Grammisgalan, uppträder på årets Upplands-Bro Festival lördagen den 26 augusti. 

-Att Linda Pira kommer till Lillsjön är stort, säger Sharmarke ”Shacke” Elmi, projektledare för Festivalen, som för övrigt själv fick utmärkelsen Årets Upplands-Brobo 2017. Shacke berättar att laguppställningen inför årets Festival är den starkaste hittills och att han och övriga arrangörer hoppas på publikrekord.

Lördagen den 26 augusti är det dags Upplands-Bro Festivalen 2017. Musikfestivalen, som i år arrangeras för fjärde året i rad, hålls vid Lillsjön.

Även om huvudmålgruppen så klart är ungdomar så har Upplands-Bro Festivalen hittills varit en härlig musikfest med besökare i mycket blandade åldrar, något arrangörerna hoppas fortsätter även i år.

-Upplands-Bro Festivalen arrangeras av ungdomar - för ungdomar - men självklart är alla som vill ha en trevlig kväll med mycket musik välkomna. Det är en drog- och alkoholfri festival med gratis inträde och alla som respekterar det är välkomna. Precis som tidigare år blandar vi friskt med både lite mer välkända namn och med lokala talanger, berättar Shacke som är en av de åtta arrangörerna.

Från UBF 2016.
Bild:Jacob Hallberg
Från UBF 2016.

Upplands-Bro Festivalen har växt mycket senaste åren - hur ser ni på alla utmaningar det ger?

-Det är superkul att det har växt så mycket och det är ett kvitto på att vi tar rätt beslut. Vi lyssnar på våra besökares önskemål. I år fick vi in strax över 400 förslag på artister och det var utifrån de förslagen vi satte ihop scenprogrammet. Vi är så klart väl medvetna att det ökade besökarantalet även ökar ansvaret på oss. Vi har gjort det yttersta alla tidigare år för att säkerheten ska vara så bra den kan bli och så även i år. Vi kommer att ha runt 80 personer som enbart jobbar för besökarnas trygghet.

Vad kan du berätta om årets bokningar?

-I år har vi lyckats boka exakt de artister vi velat ha! Linda Pira har vi försökt boka alla tidigare år så det är grymt kul att vi äntligen lyckats. Linda kommer garanterat bjuda på en supershow som ingen vill missa. Blizzy var tillsammans med Linda den som det tipsades mest om. Blizzy har utstrålning och scennärvaro och med sin musik som har en "Feelgood" känsla över sig kommer hans uppträdande få Lillsjön att gunga. Maria Elena från Bro är en superduktig sångare, hon har vuxit mycket från den första gången hon var med, så det ska bli spännande att se vad hon bjuder på! CRWN har jag haft koll på ett tag nu. Han har släppt två singlar i år så vi kände att det var dags att boka honom. Jireel har under 2016/17 tagit ett enormt kliv. Vi på UBF har alltid gett unga artister chansen att sprida sin musik på vår scen. Jireel kom hit förra året som en ung, ganska okänd och lovande artist -i år kommer han hit som en superstjärna! Lamix har skapat den låt som med största sannolikhet kommer bli årets låt. Hey baby har på kort tid streamats över 3 miljoner gånger. Oavsett ålder, kön eller musiksmak så kommer det att vara svårt att inte sjunga med. Dansgruppen Divalicious kommer bjuda på högklassig dans med inslag utav Street, Hiphop och Feminine vibe. Jossan besitter en otrolig sångröst. Hon är en väldigt skicklig sångskrivare och det råder ingen tvekan om att hon kommer gå långt inom musiken!


Arkivbild från UBF 2015.
Bild:Tommy Sidén
Arkivbild från UBF 2015.

Precis som förra året har man valt att förlägga musikfestivalen sista lördagen i augusti, när alla skolungdomar är tillbaka i vardagslunken igen. På så sätt blir Upplands-Bro Festivalen både en avslutning av sommaren och en uppstart på hösten. 

Klockan 19 börjar scenprogrammet och håller sedan på till ungefär klockan 23.00. (Som alltid när det gäller konserter och musikfestivaler är sluttiden ungefärlig och kan bli något senare.)

-Om man tror att vi spar de stora namnen till sist och därför inte kommer ner till Lillsjön förrän till sista timmen kommer man att bli snopen. Vi blandar friskt så att det blir ett så spännande och varierat program som möjligt, berättar Shacke. Han vill inte avslöja "tågordningen" på scenen än utan tycker att det kan få vara en överraskning.

Till sin hjälp på lördag har arrangörsgruppen som vanligt en stor grupp volontärer vilket är nödvändigt vid ett evenemang i den här storleken. Ett antal sponsorer bidrar också till festivalarrangemanget på lite olika sätt.

-Vi har ju hand om allt från iordningställandet till städningen efteråt och då behöver vi våra volontärer. Eftersom det är ett drog- och alkoholfritt arrangemang måste vi också ha sådan övervakning. Under festivalkvällen kommer Lillsjöserveringen att hålla öppet för dem som vill fylla på energidepåerna. Vi kommer att ha väktare och polis på plats på festivalområdet. Personal från fritidsgårdarna och andra vuxna som hjälper oss med ordningen kommer också att cirkulera på området så att det blir en rolig kväll för alla, förklarar Shacke. 

-Vi är så tacksamma för all support vi får! Från kommunen, fritidsgårdarna, artisterna och alla volontärer. Vi ser verkligen fram emot den 26 augusti och hoppas att många glada festivalbesökare hittar ner till Lillsjön.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen