Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 24 februari 2024 - klockan 02:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

På lördag är det vernissage för årets Upplands-Brokonstnärer, Tina Närefors och Pu Wallin


Karin Sidén 2017-10-12

Tina Närefors och Pu Wallin med varsitt karaktäristiskt verk.
Bild:Karin Sidén
Tina Närefors och Pu Wallin med varsitt karaktäristiskt verk.

Klockan 13 på lördag invigs konstutställningen Årets Upplands-Brokonstnär i Kulturhusets utställningslokal. Det är Pu Wallin och Tina Närefors som stället ut sina alster. Tina och Pu röstades fram av besökarna till årets Vårsalong och får nu möjlighet att göra en parallell utställning.

-Det är verkligen roligt att det blev just Pu jag får jobba tillsammans med. Hon är ju så ung, alldeles i början av sitt konstnärsskap medan jag hunnit med några utställningar vid det här laget. Vårt konstnärliga uttryck är väldigt olika, men ändå finns en del gemensamt som också gör att tavlorna passar så bra ihop. Det blir en spännande dynamik mellan dem som jag tycker mycket om, berättar Tina Närefors medan hon samtidigt hänger utställningen.

På lördag öppnas konstutställningen Årets Upplands-Brokonstnär. Utställande konstnär röstas fram av Vårsalong-besökarna och eftersom omröstningen i år slutade med delad förstaplats blir det i år Årets Upplands-Brokonstnärer: Tina Närefors och Pu Wallin.

Tina Närefors som vid det här laget får kallas konstnärs-veteran har många utställningar på sin meritlista. Hon har varit med sedan Konstrundan såg dagens ljus 2006 och har även ställt ut utanför kommunens gränser ett flertal gånger. (se Tina Närefors hemsida)

Pu Wallin är i stället vad man skulle kunna kalla utställningsrookie. Hon debuterade i större sammanhang med Vårsalongen i våras, där hon var den hittills yngsta konstnären att bli utvald att delta. På vårsalongen har varje konstnär bara ett verk så det här blir den första större utställning hon gör.

Klockan 13 på lördag invigs utställningen och vernissaget pågår mellan 13 och 15. Utställningsperioden är från den 14 oktober till den 5 november och öppettiderna är desamma som för Kulturhuset. Hängningsarbetet har just påbörjats när UBRO kommer på blixtvisit. På lördag klockan 13 öppnar utställningen.
Bild:Karin Sidén
Hängningsarbetet har just påbörjats när UBRO kommer på blixtvisit. På lördag klockan 13 öppnar utställningen.


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen