Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 22 februari 2024 - klockan 19:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rotary bjuder in till julig välgörenhetskonsert


Karin Sidén 2022-11-14

Välbesökt i Håtuna kyrka när Rotarys första välgörenhetskonsert arrangerades i december 2021.
Bild:Birgitta Dickson
Välbesökt i Håtuna kyrka när Rotarys första välgörenhetskonsert arrangerades i december 2021.

Check-överlämnandet i december 2021. Lars Wikström, Nura Er, Maykel Tyrisevä Abdallahad, Dani Falksund Abdallahad, Zoran Celper, Erling Weibust samt Birgitta Dickson. 
Bild:Karin Sidén
Check-överlämnandet i december 2021. Lars Wikström, Nura Er, Maykel Tyrisevä Abdallahad, Dani Falksund Abdallahad, Zoran Celper, Erling Weibust samt Birgitta Dickson. 

Lördagen den 3 december blir det en musikalisk högtidsstund i Bro kyrka. Då bjuder nämligen Rotary in till en välgörenhetskonsert där insamlade pengar går till "Jullunch i gemenskap".

Konserten börjar klockan 17 och även om Bro kyrka är en stor kyrka med plats för många så är det är klokt att vara på plats i tid eftersom det är först till kvarn som gäller.

Lars Wikström, president i Rotary Upplands-Bro, berättar:

- Det är andra året i rad vi arrangerar "vår" julkonsert med ett behjärtansvärt och fint syfte. Förra årets konstert, som var den första i vad jag hoppas blir en mångårig tradition, samlade in drygt 12 300 kronor. Konserten är gratis, men vi tror att den stämningsfulla musiken lockar konsertbesökarna till givmildhet och vi hoppas så klart att vi får in minst lika mycket vid årets konsert som vi gjorde förra året. 

Pengarna som Rotary samlade in gick oavkortat till välgörande ändamål här på hemmaplan, till det fina initiativet Jullunch i gemenskap, och så klart gör man likadant i år!

För tre år sedan, vid det man numera skulle kunna benämna som "första coronajulen", ordnade Emin (ägare av GC) och Petjosbröderna Dani och Maykel en jullunch på Golden Cave som blev mycket uppskattad av alla som besökte den. Man kallade det för Jullunch i gemenskap och succén var omedelbar.

Jullunch i gemenskap är precis som det låter: alla är välkomna och bjuds på både julmat och sällskap! Initiativtagare till lunchen är Petjos och Golden Cave, och Rotary är medarrangörer. Birgitta Dickson, en av Rotarys eldsjälar, förklarar Rotarys lokala engagemang: 


- Julen är för de allra flesta en tid för umgänge, men för många är det också ensamhetens högtid. Där är inte Upplands-Bro något undantag, för även här finns ensamhet.

Hon fortsätter:

- Därför känns det viktigt att vara med och bidra till att göra julafton till ett kärt minne för våra medmänniskor. I år är det tredje året i rad som det fantastiska initiativet Jullunch i gemenskap arrangeras, och det är andra året som vi är medarrangör.

- Vi i Rotary blev mycket imponerade av deras initiativ och kände att vi gärna är med och bidrar på det sätt vi kan för att göra det möjligt att återupprepa jullunchen. Sparbanken Enköping och Bro Församling är även de engagerade och eftersom det här nu är andra julen vi är med som medarrangörer kan vi nog ändå säga att vi, i gemenskap, skapat en fin tradition! säger Lars Wikström.
 

Här kan du läsa mer om Jullunch i gemenskap


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen