Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 3 oktober 2023 - klockan 05:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sjunde Funkismellofinalen avgjord - Martin från Järfälla vann


Karin Sidén 2017-04-25

<span>Vinnare i Funkismello 2017 – Martin Hagen från Järfälla och prisutdelaren Magnus Rongedal</span>
Bild:Funkismello/Funkisglädje
Vinnare i Funkismello 2017 – Martin Hagen från Järfälla och prisutdelaren Magnus Rongedal

Inför ett fullsatt Cirkus på Djurgården avgjordes i går kväll Funkismellofinalen. I ett starkt startfält, med 13 unika och härliga bidrag, stod till slut Järfällas Martin Hagen som segrare med sin egenkomponerade hårdrockslåt "One of a million". Mattias Bjerkestrand och Thomas "Mr Positive" Fogelholm drog med sitt nummer "Bada nakna" ner kvällens gladaste applåd!

Årets Funkismellofinal blev precis så festlig, glittrig och glad som man kan förvänta sig av en musikfest inför ett publikhav på anrika Cirkus på Djurgården. Publiksuccé! Som vanligt kan man säga vid det här laget eftersom det är sjunde året i rad tävlingen avgörs.

För alla dem som inte hade möjlighet att ta sig till Stockholm, men som ville ha mer mellofest än bara hemma framför datorskärmen och livesändningen fanns i år, för första men sannolikt inte sista gången, möjlighet att följa livesändningen på stora bioduken i Kulturhuset i Kungsängen.


Linda Bengtzing och Anna Ringström var konferenciéer på Cirkus.
Bild:Hanna Sidén
Linda Bengtzing och Anna Ringström var konferenciéer på Cirkus.

Det var ett trettiotal mello-fans som hade kommit till Kulturhuset och de fick en härlig musikkväll tillsammans. De levde sig in i musiktävlingen, hejade på favoriterna Mattias och Thomas, klappade takten och sjöng med. 

De fick precis som Cirkuspubliken se en härlig show med massor med glad musik i väldigt varierade genrer, allt från dansband till hårdrock. Per-Ove "Knappen" Stålknapp, kapellmästare sedan starten 2011, bjöd tillsammans med orkester och kör som alltid på en proffsig inramning till tävlingen.

Konferenciéer var artisten och programledaren Linda Bengtzing tillsammans med Anna Ringström. Tillsammans lotsade de publiken och live-sändningstittarna genom kvällen och presenterade alla duktiga artister.

När Linda Bengtzing skulle presentera bidrag nummer 6, Upplands-Bro med glädjespridande duon Gamla Häggvikarna, Mattias och Thomas, berättade hon att de räddat livet på henne!

-Nästa låt kommer från Upplands-Bro. Kommunen och grabbarna räddade faktiskt livet på mig i lördags! Jag hade varit i Falun på ett gig tillsammans med Magnus Carlsson och var på väg hem i bil mitt i natten. Toktrött efter gigget och klockan var nästan tre på morgonen... Sista biten mellan Enköping och Tyresö där jag bor var jättejobbig och jag kunde knappt hålla mig vaken. Men så kom jag till Upplands-Bro och vad ser jag? Jo där fanns en skylt, stor som Scandinavium, och på den fanns en bild på mig och grabbarna som kommer strax. Och där stod: Lycka till i Funkismello. Jag blev KLARVAKEN! Det räddade mitt liv!

I hård kamp med de tolv andra artisterna gjorde Mattias och Thomas stort avtryck på tävlingen. Nu räckte det inte hela vägen fram, men vad gjorde väl det när killarna fick njuta av jublande applåder och hejarop.


Premiär! Funkismello livesändes på stor duk i Kulturhuset.
Bild:Hanna Sidén
Premiär! Funkismello livesändes på stor duk i Kulturhuset.

-Jädrar vilka artister det har varit! sa jurymedlemmen Magnus Carlsson när alla bidrag var avslutade. Han och jurykollegorna hade ingen lätt uppgift framför sig, det var ett som var säkert. Men på stora finalen är det inte bara juryn som bestämmer. Publiken får också rösta.

När juryns och publikens röster var räknade stod det klart att en egenskriven låt och hårdrock var en vinnande kombo! Martin Hagen från Järfälla som tog hem årets Funkismellofinal med sitt Alice Cooper-inspirerade bidrag "One of a million". 

-Alla artisterna i kväll är ju vinnare, men någon måste också komma etta. Vi har utsett en etta och tolv tvåor, sa Magnus Rongedal när han skulle presentera kvällens vinnarbidrag. 

Kvällen avslutades traditionsenligt med att vinnarbidraget framfördes igen.

Juryn bestod av Magnus Carlsson från Barbados och Alcazar, bröderna Rongedal, brukarombudsmannen Ann Katrin Hegvold från Botkyrka och Andrea Wahlgren som själv uppträdde i Funkismello 2016. Deras resultat viktades mot hela publikens röster.

De tävlande artisterna kom från: Sundbyberg, Stockholm, Solna, Järfälla, Sollentuna, Upplands-Bro, Botkyrka, Täby, Halmstad, Attendo Falkenberg, Stockholm (igen), Upplands Väsby och Danderyd.


Vill du också se Funkismello? Klicka på länken.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen