Hantverkspoolen jan 16
Mäklarhuset dec 14
Förstasidan Torsdagen den 23 mars 2017 - klockan 03:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Stort intresse när utställningen Min Dröm öppnades


Karin Sidén 2017-01-20

Vernissaget var välbesökt. Fotoutställningen Min Dröm kommer att pågå till och med den 29 januari.
Bild:Karin Sidén
Vernissaget var välbesökt. Fotoutställningen Min Dröm kommer att pågå till och med den 29 januari.

Intresset var rekordstort när fotoutställningen Min Dröm invigdes på torsdagen. Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, invigningstalade och öppnade sedan utställningen tillsammans med initiativtagaren och projektledaren Helena Karlsson. Hela foajen i Kulturhuset var fylld med nyfikna besökare som fick se en samling fantastiska foton som skildrar 16 killar och tjejers yrkesdrömmar. Där fanns allt från Deruns dröm om att bli kommundirektör till Amandas drömjobb som sångerska och Daniels drömjobb på Matöppet i Bro. 


Camilla Jansson och Helena Karlsson knöt upp rosetten och välkomnade därigenom alla nyfikna vernissagedeltagare in i konsthallen.
Bild:Karin Sidén
Camilla Jansson och Helena Karlsson knöt upp rosetten och välkomnade därigenom alla nyfikna vernissagedeltagare in i konsthallen.

I dag, torsdag, öppnades fotoutställningen Min Dröm i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Fotografierna skildrar drömyrket för 16 deltagare från Daglig verksamhet. Killarna och tjejerna har fått möjligheten att besöka olika arbetsplatser och platser där de fått prova på sina drömjobb. Besöken har dokumenterats och resultatet visas nu i Konsthallen.

-Jag ville lyfta fram den här gruppen som precis som alla andra har drömmar. Upplands-Bro är ju kommunen som ger plats och det är fint att kunna visa att här finns plats för alla, oavsett vem man är eller vilka förutsättningar man har. Alla har drömmar! förklarar Helena Karlsson som är initiativtagare och projektledare.

-Vi har mött sådan generositet under projektet. Alla har välkomnat oss med öppna armar och killarna och tjejerna har verkligen fått uppleva sin dröm. Det har varit fantastiskt att få vara med på den här resan, fortsätter Helena.

Brandkåren Attunda, Matöppet i Bro, Livgardet, och Villa Aske är några av arbetsplatser man besökt. Där har deltagarna fått träffa personer som jobbar där och i kläder som tillhör yrket har de sedan fotograferats. Fotografierna är tagna av Caroline Falkengren, till vardags kommunikatör i Upplands-Bro kommun.


Några av fotografierna från utställningen Min Dröm. Caroline Falkengren har fotograferat.<br /><span style=\
Bild:Karin Sidén
Några av fotografierna från utställningen Min Dröm. Caroline Falkengren har fotograferat.
Översta raden, från vänster: Patryk drömmer om att bli brandman. Mikaels drömyrke är busschaufför. Sebastian drömmer om att bli tekniker. Achekes drömyrke är modeguru.
Nedre raden, från vänster: Deruns drömyrke är kommundirektör. Martin drömmer om att bli militär. Amandas drömyrke är popsångerska. Mattias drömmer om att arbeta som musikproducent.


När Caroline Falkengren i somras fick frågan av Helena Karlsson om hon ville vara med och fotografera projektet Min Dröm tvekade hon inte en sekund.

-Jag är så glad att Helena frågade mig om att vara med! Det har varit enormt inspirerande att fotografera projektet och roligt att tillsammans med deltagarna jobba oss fram till de foton vi ser här idag. Det har varit en spännande process med många fina möten, säger Caroline Falkengren.

Utställningen invigdes av kommunstyrelsens ordförande som därefter tillsammans med Helena Karlsson knöt upp det blå-gula bandet och välkomnade alla nyfikna vernissagedeltagare in i Konsthallen. Utställningen kommer att pågå till och med den 29 januari.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 25/3
Våffeldagen 25 mars på Hembygdsgården i Kungsängen
Earth Hour - Temadag i Kulturhuset
Söndag 26/3
Loppis Ekhammarskolans matsal
Musikcafé
Måndag 27/3
Seniorbio - Blåsningen
Lördag 1/4
Sagostund från 3 år med Gun
Söndag 2/4
Hembygdsfilmen - film om Kungsängen på 40-talet
Tisdag 4/4
Naturen i Bilder
Torsdag 6/4
Vårt fantastiska hörselsinne - En resa i dess inre värld
avståndsannons

Kommunfullmäktige mar 17

Kultur och Fritid vt 17 Vårsalongen Årets Upplands-Brokonstnär

Jazz på Alexandra

UBROs egen

WWF Isbjörn

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda korset Syrien sep 15 Artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen