UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplev FunkisFestivalfinalen på hemmaplan - Livesändning i Kulturhuset


Karin Sidén 2018-04-05

Uppskattad publiksuccé får uppföljning. 2017 var det Premiär för livesändning av Funkismello på stor duk i Kulturhuset i Kungsängen.
Bild:Hanna Sidén
Uppskattad publiksuccé får uppföljning. 2017 var det Premiär för livesändning av Funkismello på stor duk i Kulturhuset i Kungsängen.

Nu är det mindre än en månad kvar till FunkisFestival-finalen på Cirkus i Stockholm. För andra året i rad kommer finalen att livesändas i Kulturhuset i Kungsängen. Livesändningen var mycket uppskattad förra året och i år satsar man ännu mer för att förhöja feststämningen även på hemmaplan:

-Vi vill så klart att publiken här på hemmaplan ska få Festival-stämning även de! Marcus Sköld och Rejin Abdul är årets presentatörer medan Trädgårdsgruppen Bergvik står för dekorationen och utsmyckning av scenen. Café Fjärilen och Cafe 4 bidrar till kvällens försäljning med smörgås och kakor och annat gott, säger Helena Karlsson som är projektledare för Funkismello i vår kommun.


Den 23 april smäller det! Då är det dags för FunkisFestivalfinal på anrika Cirkus i Stockholm. För Upplands-Bro tävlar Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand. Paret stod i mitten av november som segrare i den lokala Funkismellouttagningen där både juryn och publiken fullständigt smälte för deras version av Grease-klassikern Summer nights. Nu återstår mindre än en månad innan vi ser om publiken på Cirkus på Djurgården blir lika imponerade.

-Vinnarparet Amanda och Mikael har jobbat vidare med sitt nummer sedan de tävlade i Upplands-Brofinalen. I Cirkus-finalversionen är det sammanlagt 10 artister från Upplands-Bro på scenen. Förutom Amanda och Mikael så kommer åtta av deras sång- och dansgruppsvänner som också deltar i den estetiska verksamheten Rytmuz att uppträda, berättar Helena Karlsson och tillägger: 

-Och för att förhöja upplevelsen ytterligare har alla artister som är med i framträdandet sponsrats av Läkarmissionen Second Hand i Bro med passande kläder och skor!

Funkismello är Sveriges största musiktävling för personer med funktionsutmaningar. Tävlingen har funnits sedan 2010 och Upplands-Bro är en av "medlemskommunerna" som funnits med sedan starten. Den stora finalen avgörs numera på anrika Cirkus på Djurgården - och alltid för fullsatta läktare. 

Alla har inte möjlighet att ta sig till Cirkus och därför har man haft livesändning på nätet av finalen.

2017 premiärsändes livesändningen på Stora Scenen i Kulturhuset i Kungsängen vilket var mycket uppskattat av publiken, som inte bara kom från vår kommun utan även från Håbo. I år kör man igen, och självklart har man skruvat upp arrangemanget något. Helena Karlsson som är projektledare för FunkisFestivalen här i Upplands-Bro berättar:

-Vi vill så klart att publiken här på hemmaplan ska få Festival-stämning även de! Livesändningen är ett event för alla som vill uppleva FunkisFestivalen och det är verkligen en musikfest för alla! Familj, vänner, grannar, arbetskamrater! Det är en supertrevlig, glädjefylld kväll direktsänd på Kulturhusets Stora Scen. Ett lyckopiller för både deltagare och publik, som vi arrangerar tillsammans med Kultur och Fritid! 

-Det ska verkligen bli spännande att vara konferencier på Livesändning av Funkisfestivalen och jag tror vi kan leverera en mycket trevlig kväll, säger Marcus Sköld som är årets presentatör på Livesändningen tillsammans med Rejin Abdul.  

Tanken med livesändningen är att så många som möjligt ska kunna se och uppleva finalen men alla har inte möjligheten att ta sig till Cirkus inne i stan och då får de ytterligare en möjlighet "här hemma" på Kulturhuset i Kungsängen. 

Det blir en helkväll med musikglädje, kärlek och spänning där alla är välkomna! Och självklart är det fri entré! 

För att arrangörerna ska kunna tillgodose publikens behov, till exempel av plats för rullstolar, är det viktigt att man som publik föranmäler sig. (Klicka på länken) I mån av plats kommer man även att kunna hämta biljetter direkt på Café Chris. Först till kvarn gäller! 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen