UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 7 augusti 2020 - klockan 22:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplev Funkismellofinalen på hemmaplan - Livesändning i Kulturhuset


Karin Sidén 2017-03-30

Gamla Häggvikarna, Tomas Mr Positive Fogelholm och Mattias Bjerkestrand, vann deltävlingen i Upplands-Bro i november. Tina Teljstedt, KD, uppvaktar med varsin segerbukett!  
Bild:Karin Sidén
Gamla Häggvikarna, Tomas Mr Positive Fogelholm och Mattias Bjerkestrand, vann deltävlingen i Upplands-Bro i november. Tina Teljstedt, KD, uppvaktar med varsin segerbukett!  

Funkismellofinalen på Cirkus i Stockholm kommer i år att livesändas i Kulturhuset i Kungsängen.

-Vi vill att så många som möjligt ska kunna se och uppleva finalen, men alla har inte möjligheten att ta sig till Cirkus inne i stan och då får de ytterligare en möjlighet här på Kulturhuset i Kungsängen, berättar Eva Falk på Kulturhuset.

Den 24 april smäller det! Då är det dags för Funkismellofinal på Cirkus i Stockholm. För Upplands-Bro tävlar duon Gamla Häggvikarna, Mattias Bjerkestrand och Tomas Mr Positive Fogelholm. Killarna stod i november som segrare i den lokala Funkismellouttagningen där både juryn och publiken fullständigt smälte för den glada versionen av Samir & Viktors mello-hit Bada nakna. Nu återstår att se om publiken på Cirkus på Djurgården blir lika imponerade.

Funkismello är Sveriges största musiktävling för personer med funktionsutmaningar. Tävlingen har funnits sedan 2010 och Upplands-Bro är en av "orginalkommunerna" som funnits med sedan starten. Sedan ett par år avgörs den stora finalen på anrika Cirkus på Djurgården. 

Alla har inte möjlighet att ta sig till Cirkus och därför har man haft livesändning på nätet av finalen. Nytt för i år är att livesändningen kommer att visas på Stora Scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Tanken med livesändningen är att så många som möjligt ska kunna se och uppleva finalen men alla har inte möjligheten att ta sig till Cirkus inne i stan och då får de ytterligare en möjlighet "här hemma" på Kulturhuset i Kungsängen.

Café Chris i Kulturhuset tar emot beställningar på mellomys som kommer serveras nere på Stora Scenen under sändningen så att det blir så festligt och nära Cirkus-upplevelsen det bara går. Ett bra upplägg för en helkväll med musik och spänning där alla är välkomna! Och självklart är det fri entré! 

För att arrangörerna ska kunna tillgodose publikens behov, till exempel av plats för rullstolar, är det anmälan senast den 7 april som gäller. Beställningen hos Café Chris kan man göra senare. 


Länk till kommunens hemsida där mer info finns om Livesändningen.Hela gänget samlat innan Funkismello-uttagningen i november 2016.
Bild:Karin Sidén
Hela gänget samlat innan Funkismello-uttagningen i november 2016.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/8
Sommarcafé och Kulturutflykt
Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen