UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 30 september 2020 - klockan 02:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vill du vara med på årets Vårsalong? I morgon kan du lämna in dina verk


Karin Sidén 2019-03-05

Mathab Afaghi (2016), Pu Wallin och Tina Närefors (2017) samt Lars Eriksson (2018) har alla röstats fram till Årets Upplands-Brokonstnär. Vem blir det i år? Den 24 april koras vinnaren.
Bild:Upplands-Bro kommun
Mathab Afaghi (2016), Pu Wallin och Tina Närefors (2017) samt Lars Eriksson (2018) har alla röstats fram till Årets Upplands-Brokonstnär. Vem blir det i år? Den 24 april koras vinnaren.

Vårsalongerna 2016-2018 har varit hejdundrande succéer och mycket uppskattade inslag i Kulturhusets evenemangskalender. Etablerade konstnärer samsas med amatörer, oljor med sniderier och keramik - Vårsalongen i Upplands-Bro är precis så varierad och mångfacetterad som en Vårsalong ska vara och ett tydligt bevis på att det finns en enorm kreativitet och skaparglädje här i kommunen.

Nu är det dags för inlämning inför 2019 års Vårsalong, den fjärde i ordningen. I morgon, onsdagen den 6 mars, är det den stora inlämningsdagen, och själva utställningen öppnar nu på lördag, den 9 mars. Vårsalongen pågår mellan den 9 mars och den 28 april.

Vill du också visa upp ditt skapande för en bredare publik? Ta chansen att få ställa ut under årets Vårsalong i Kulturhuset i Kungsängen! Likt förlagan, den traditionella Vårsalongen på Liljevalchs i huvudstaden, är målsättningen att få en så bred, omväxlande och mångfacetterad utställning som möjligt. Många olika tekniker och uttryck samsas på Vårsalongen, bland annat oljor, akryler, akvareller, foto, keramik, glasfusing, metall- och emaljarbeten.

Man behöver absolut inte vara etablerad konstnär för att ställa ut.

-Hittills har Vårsalongen lockat allt från rutinerade fullblodsproffs till glada amatörer. Vi strävar efter är att ge plats för alla typer av konstnärligt uttryck och därför har vi i år förtydligat det genom att byta namn till Vårsalongen 2019 Konst & HantverkAlla konstnärer och konsthantverkare (16 år och uppåt) som är bosatta och/eller konstnärligt verksamma i Upplands-Bro är välkomna att lämna in verk till Vårsalongen, berättar Anna Sjunnesson som är Kulturintendent på kommunens Kulturenhet.

Konsthallens väggar och montrar ska fyllas, men eftersom ytan är begränsad finns en jury som väljer ut vilka alster som får vara med. Att man lämnar in ett konstverk eller ett konsthantverk innebär med andra ord inte per automatik att man kommer att få en plats i Konsthallen.  

-När inlämningen är avklarad på kvällen den 6 mars börjar det roliga! Och svåra! Då ska nämligen Vårsalongs-juryn, som i år består av Mattias Peterson, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Lars Eriksson och Elisabeth Holmberg från föreningen Konstformer samt Magnus Carlberg och mig själv (Anna) från kommunens Kulturenhet, 
välja vilka alster som får äran att delta i Vårsalongen 2019. Det blir sedan ett par intensiva dagar då utställningen ska hängas och skyltas upp, för redan nu på lördag, den 9 mars, är det dags för vernissage och invigningsfestligheter, förklarar Anna Sjunnesson vidare.

Kulturhusets Vårsalong är ett samarbete mellan Upplands-Bro kommuns Kulturenhet och föreningen Konstformer. Under tiden utställningen pågår har besökarna möjlighet att rösta fram sin favoritkonstnär. Förutom äran får den konstnär som röstas fram till Årets Upplands-Brokonstnär 2019 möjlighet till en separatutställning i Konsthallen. 


Tidigare Upplands-Brokonstnärer:


2018   Lars Eriksson
2017   Pu Wallin och Tina Närefors (oavgjort i antalet röster!)
2016   Mathab Afaghi

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen