Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 20 januari 2020 - klockan 18:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Öppet Hus på Frewito - Årets Företag i Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-04-27

Fredag 27/4 klockan 09-18 och lördag 28/4 klockan 09-15 är det Öppet Hus och Minimässa hos Frewito i Skällsta industriområde i Bro. 
Bild:Karin Sidén
Fredag 27/4 klockan 09-18 och lördag 28/4 klockan 09-15 är det Öppet Hus och Minimässa hos Frewito i Skällsta industriområde i Bro. 

Nyfiken på vad företaget Frewito AB i Skällsta industriområde i Bro sysslar med? Idag, fredag, fram till klockan 18 och i morgon, lördag, mellan klockan 09 och 15, har Frewito Öppet Hus i företagets lokaler. Förutom att titta runt i en spännande verkstad där riktigt stora fordon, typ grävare och liknande, mekas med så kan man även kika på alla spännande fordon och testa att stapla dunkar med en liten grävmaskin.

Förutom Frewito finns även en handfull andra företag på plats, så man kan kalla evenemanget för Öppet Hus med minimässa.

Kanske har ni passerat deras företagslokal i Skällsta fler gånger än ni kan räkna till utan att riktigt få kläm på vad Frewito AB sysslar med. I så fall är ni inte ensamma! Fast företaget funnits i många år är det många, många som inte har en susning om vad företaget gör, eller ens vilken bransch de verkar inom.

Är du nyfiken? Skulle du vilja veta mer? Eller är du kanske bara vansinnigt intresserad av stora och små maskiner i allmänhet och gillar verkstadsmiljöer? Oavsett vilket så är det ett gyllene tillfälle nu i helgen att göra något åt saken. Idag fredag, fram till klockan 18, och i morgon lördag, mellan 09 och 15, bjuder nämligen Anna och Fredrik Thorburn och deras anställda in till Öppet Hus och en liten minimässa. På plats finns också flera branschkollegor för att visa upp sina verksamheter och maskiner.

-Ja, det kan kanske tyckas konstigt att vi bjudit in dem till Öppet Hus, men det föll sig naturligt. Att ha så tätt samarbete med vad vissa skulle kalla konkurrenter är kanske inte så vanligt i företagsvärlden men för oss är det självklart. Vi ser oss inte som konkurrenter utan mer som kompletterande kollegor och genom att vi samarbetar stärker vi varandra, säger Anna Thorburn.

Fredrik berättar att redan i höstas, när de flyttade in i de nya lokalerna, började planera för ett Öppet Hus nu på vårkanten.

-Och det passar ju perfekt i tid nu, då vi för bara två veckor sedan stod på scenen och tog emot pris som Årets Företag i Upplands-Bro. Det visade sig vara många där på galan som var nyfikna på vad vi sysslar med och säkert många med dem. Det syns ju inte så mycket av verksamheten men många ser ju våra företagsbilar och kanske blir lite nyfikna. Vi reparerar stora entreprenadmaskiner, allt från grävare till hjullastare och ännu större. En del här i vår verkstad, men ofta åker vi ut till våra kunder och jobbar där.

Koncentrationen är hyfsad, handlaget sådär... Men med bra instruktioner kunde undertecknad bygga ett litet torn i alla fall. Tredje tippade av och det gick inte att skylla på någon kastvind!
Bild:Elsa Thorburn
Koncentrationen är hyfsad, handlaget sådär... Men med bra instruktioner kunde undertecknad bygga ett litet torn i alla fall. Tredje tippade av och det gick inte att skylla på någon kastvind!

Under Öppet Hus kan besökarna kika runt i verkstaden, titta närmare på servicebilarna, titta på och ställa frågor om entreprenadmaskinerna, fika och äta korv, och en hel del mer. 

De som vill och vågar kan även ptrova på att stapla dunkar med en liten grävskopa. Kul! Men det gäller att hålla tungan rätt i mun konstaterar undertecknad som klarade av två dunkar, bara nästan tre. Med lite träning ska det nog gå ännu bättre!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 25/1
Prova på KONSTÅKNING
Söndag 9/2
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
avståndsannons

TKBTK jan 20

UBG Öppet hus jan 20

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen