UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 21 september 2020 - klockan 17:14 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Åttonde Upplands-Brogalan arrangeras på vackra Lejondal


Karin Sidén 2019-12-06

Upplands-Brogalan 2019.<br />Maria Brofalk, Birgitta Dickson, Marcus Nybom, och Fredrik Kjos invigningstalade medan Kristoffer Appelquist höll ordningen på scenen.<br />
Bild:Tommy Sidén
Upplands-Brogalan 2019.
Maria Brofalk, Birgitta Dickson, Marcus Nybom, och Fredrik Kjos invigningstalade medan Kristoffer Appelquist höll ordningen på scenen.


Plocka fram kalendern och rödmarkera den 24 april 2020. Då är det nämligen Upplands-Brogalan. Det är åttonde upplagan av galan och redan nu är galaplaneringen så gott som klar. Ny festplats blir Lejondals slott!

Målet är givet: större och roligare än någonsin! Galan arrangeras av en trio bestående av Företagarna i Upplands-Bro, Damernas Affärsnätverk samt Upplands-Bro kommun.

-Upplands-Brogalan är en företagsgala, men samtidigt också ett sällsynt tillfälle att få sätta på sig galastassen och umgås med vänner och bekanta. Det brukar bli en kul kväll med god mat, underhållning och trevligt socialt umgänge, helt enkelt en Upplands-Bro-fest dit alla är välkomna, oavsett om man är företagare eller inte! säger Maria Brofalk, ordförande i Damernas Affärsnätverk och en av festarrangörerna.

-Upplands-Brogalan är ett av årets utropstecken och något vi är genuint stolta över. Både samarbetet med kommunen och Damernas, och själva arrangemanget. För oss i Företagarna är ett gott näringslivsklimat väldigt viktigt och galan är en av de saker som vi tror bidrar till att vi i vår kommun har ett erkänt gott klimat! menar Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro.


Azar Tavallali med företaget Destiny Care vann titeln &Aring;rets Företagare i Upplands-Bro. Prisutdelare var Nina Torainen från Sparbanken Enköping, Birgitta Dickson, Företagarna i Upplands-Bro och Håbo, samt Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande.
Bild:Tommy Sidén
Azar Tavallali med företaget Destiny Care vann titeln Årets Företagare i Upplands-Bro. Prisutdelare var Nina Torainen från Sparbanken Enköping, Birgitta Dickson, Företagarna i Upplands-Bro och Håbo, samt Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande.

Företagarnas pris &Aring;rets Nyetablering gick till: Glada pristagare: Popup Padels Magnus Bubini, med partner Alexander Nordwall och Suss Bubini flankeras av prisutdelarna.
Bild:Tommy Sidén
Företagarnas pris Årets Nyetablering gick till: Glada pristagare: Popup Padels Magnus Bubini, med partner Alexander Nordwall och Suss Bubini flankeras av prisutdelarna.

Planeringen inför Upplands-Brogalan 2020 är så gott som klar. Festdatumet, den 24 april spikades redan innan sommaren, och festplatsen likaså. Det är åttonde året i rad galan arrangeras och gala-arena blir den här gången vackra Lejondals slott i Bro.

Det är Upplands-Bro kommun som tillsammans med de lokala företagarföreningarna Damernas Affärsnätverk samt Företagarna Upplands-Bro som står som arrangörer.

-Inför galan 2020 har vi flera spännande nyheter som vi redan nu kan presentera. Det första och kanske största är lokalen. Vi kommer att vara på Lejondals slott i Bro, berättar Nina Rönnberg som är galageneral och festkommitténs centralgestalt.

Lokalbytet till trots kommer också en hel del att vara bekant för dem som varit galagäst tidigare år. Den inledande minimässan, där gästerna kan mingla, nätverka och titta närmare på några av alla lokala företag och föreningar som deltar i galan, är kvar. 

Minimässan är en uppskattad start på galakvällen som självklart finns kvar i 2020-upplagan. Röda mattan och fotoväggen likaså!

Det blir som traditionen bjuder en trerätters bankettmiddag med underhållning och prisutdelning och därefter blir det dans och mingel. På mångas begäran arrangeras Upplands-Brogalan en fredagkväll.

Damernas Stora Pris vanns av Faruk Yildiz, Grillbaren i Bro. Handelsbankens kontorschef Karin &Aring;kerblom Lingois delade priset tillsammans med Damernas Affärsnätverks styrelseledamot Karin Sidén samt ordförande Maria Brofalk.
Bild:Tommy Sidén
Damernas Stora Pris vanns av Faruk Yildiz, Grillbaren i Bro. Handelsbankens kontorschef Karin Åkerblom Lingois delade priset tillsammans med Damernas Affärsnätverks styrelseledamot Karin Sidén samt ordförande Maria Brofalk.

Damernas Affärsnätverk utser varje år &Aring;rets Inspiratör. Vinnare 2019 var SYSTERSKAP i Bro, S.I.B.<span> </span>Sari Lindstedt, Malin Winberg samt Sussanne Persson heter trion bakom S.I.B. Priset delades ut av Irène Seth och Azar Tavallali från Damernas affärsnätverks styrelse, samt av Annette Hjälmström, representant för galasponsorn Nordic Heater.
Bild:Tommy Sidén
Damernas Affärsnätverk utser varje år Årets Inspiratör. Vinnare 2019 var SYSTERSKAP i Bro, S.I.B. Sari Lindstedt, Malin Winberg samt Sussanne Persson heter trion bakom S.I.B. Priset delades ut av Irène Seth och Azar Tavallali från Damernas affärsnätverks styrelse, samt av Annette Hjälmström, representant för galasponsorn Nordic Heater.

-Det blir tredje året i rad vi arrangerar galan en fredag, och vi har fått mycket uppskattning för det, då valet av fredag som gala-kväll öppnar för att fler företag tar chansen att bjuda med sig sin personal, litegrann som en after work med galainramning. Att vi är på just Lejondal möjliggör också att göra Upplands-Brogalan till mer än ett kvällsevent, säger Maria Brofalk.

Det är första gången galan arrangeras på Lejondals slott. De första fyra åren huserade galan i Upplands-Brogymnasiets idrottshall. Femårsjubilerade gjorde man på Bro Park och därefter har den arrangerats på Tammsvik i Bro två år i rad.

-Det är väldigt roligt att galan kommer till oss. Vi kommer att ha ett Gala-erbjudande där gala-gästerna kan komma tidigare på dagen, kanske ha en kortare konferens eller kick off, kanske bara umgås och bada, träna tillsammans innan man gör sig i ordning för kvällen, berättar Camilla Bring, hotelldirektör på Lejondals slott.

Camilla berättar vidare att det finns möjlighet till övernattning för den som så önskar.

Lejondal har över 100 rum, och cirka 200 bäddplatser, och man kommer att erbjuda ett gala-paket för dem som önskar stanna kvar för att avnjuta den goda frukostbuffén, precis som Happy Tammsvik gjort de två senaste åren.

<span class=\
Bild:Tommy Sidén
Årets Hållbara Företag är ett pris som delas ut av Upplands-Bro kommun. Prisutdelarna jan Stefanson, Martin Normark samt Rolf Dickson Könberg, tillsammans med Linda Flyckt, miljöspecialist och Mats-Johan Rostmark, avdelningschef på Ragn-Sells Högbytorp.

&Aring;rets UF-företag, Ung Företagsamhet: Firefighter UF grundades och drivs av gymnasieeleverna Elin Törnblom, Ebba Lindgren samt Emma Lindberg. Prisutdelare var Birgitta Dickson, Företagarna Upplands-Bro och Håbo, delade ut pris tillsammans med Stefan Elf från galasponsorn KTI. 
Bild:Tommy Sidén
Årets UF-företag, Ung Företagsamhet: Firefighter UF grundades och drivs av gymnasieeleverna Elin Törnblom, Ebba Lindgren samt Emma Lindberg. Prisutdelare var Birgitta Dickson, Företagarna Upplands-Bro och Håbo, delade ut pris tillsammans med Stefan Elf från galasponsorn KTI. 

Nina Rönnberg berättar:

-Upplands-Brogalan är öppen för alla festsugna, inte bara företagare. Vid det här laget har galan blivit en tradition som man räknar med och redan nu har vi tecknat sponsoravtal med ett flertal sponsorer. Alla sex huvudsponsorer är klara, vilket vi så klart är väldigt glada för!

-Fyra av huvudsponsorerna är återkommande: Sparbanken Enköping, Handelsbanken, Nordic Heater samt Kintore Kompetens. Nya huvudsponsorer är RagnSells och Destinys Care. Redan nu har vi många förfrågningar inför galan i april, så vi räknar med hett tryck på biljetterna! 

-Och inte bara av företag utan av privatpersoner också. Förra årets gala slog deltagarrekord. Då sålde vi drygt 260 biljetter och inför galan 2020 finns alla möjligheter att slå den siffran. Vi har Måns Möller som konferencier, en ny festplats, många positiva galagäster från förra tillfället: allt som borgar för att det kommer ännu fler gäster den 24 april! Max är 300 gäster, så vänta inte för länge med att boka biljetter. Det är först till kvarn som gäller...

Måns Möller är konferencier på Upplands-Brogalan i april 2020.
Bild:Robert Eldrim
Måns Möller är konferencier på Upplands-Brogalan i april 2020.

Att planera och arrangera en Galamiddag för sisådär 250-300 gäster är definitivt inget som görs i en handvändning. 

Redan innan sommaren inledde festkommittén planeringsarbetet inför galan den 24 april 2020. Vid det här laget är det mesta redan spikat, nu väntar bara finslipandet av alla detaljer, såsom mat och dryck, nomineringsproceduren, boka artister, planera möbleringen i minimässlokalen och mycket, mycket mer. 

Festkommittén består i år av Nina Rönnberg och Catharina Löfqvist, eventarrangörer, tillsammans med Marcus Nybom och Nassim Nyholm på kommunens Näringslivskontor, Maria Brofalk från Damernas Affärsnätverk samt Birgitta Dickson och Mattias Kranz från Företagarna Upplands-Bro. 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen