UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 augusti 2020 - klockan 06:38 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bro Hof slottsrestaurang - så mycket mer än en golfrestaurang!


Karin Sidén 2019-04-18

Bild:Bro Hof

God mat, trevlig atmosfär och vacker miljö är faktorer som ofta finns med i ekvationen när vi ska välja restaurang för ett lite speciellt tillfälle. Det är även en åtråvärd kombo om man som krögare ska bygga upp en verksamhet. Det är inte alltid dessa faktorer går att åstadkomma utan en stor ansträngning, men på Bro Hof Slottsrestaurang har krögaren Magnus Ericsson och hans kompanjon Peter Jansson alla förutsättningar givna. Miljön är fantastisk både inomhus och utomhus och köket är toppklass. 

-Bro Hof är en unik plats och det är en spännande miljö att driva restaurang i. Jag önskar verkligen att fler än golfarna vågar sig hit för restaurangen har så mycket att erbjuda! Min målsättning i år är att fler "icke-golfare" ska hitta hit och vi jobbar för att göra restaurangen till det naturliga valet om man som Upplands-Bro-bo vill äta lite bättre. Tycker man om god mat så är Bro Hof rätt ställe att komma till! Man behöver verkligen inte ha rutiga knäbyxor och pastelliga pikétröjor för att passa in. Alla ska känna sig välkomna! 

Vill du äta gott i inspirerande miljö? I Upplands-Bro? Då finns som de flesta vet inte ett jättestort urval även om vi absolut har några bra guldkorn som har det där lilla extra. På Bro Hof Slottsrestaurang huserar krögaren Magnus Ericsson som med stort hjärta, entusiasm och mångårig erfarenhet från bland annat namnkunniga Edsbacka Krog och Ulla Winblad försöker få upp ögonen på oss Upplands-Bro-bor. Vid sin sida har han kompanjonen Peter Jansson som han en gång i tiden anställde på Ulla Winblad. Magnus säger:

-Peter och jag har jobbat i hop i många år och vi delar kärleken till mat och dryck. Vi är bägge två utbildade sommelierer, men har också lite olika specialintressen vilket gör att vi kompletterar varandra bra. Själv tycker jag att ekonomi och administration är hur kul som helst, så det fokuserar jag på, medan Peter mer kommer att vara ute i matsalen och ta hand om gästerna.

Magnus Ericsson driver Bro Hof Golfrestaurang i Bro. Ett drygt år i egen regi och innan dess ett par år som en del i en kvartett. Det senaste året har restaurangen genomgått en stor förändring - på detaljnivå. För Magnus är alla detaljer viktiga när man skapar en restaurangmiljö med fokus på mat och dryck. Då kan man inte ha \
Bild:Karin Sidén
Magnus Ericsson driver Bro Hof Golfrestaurang i Bro. Ett drygt år i egen regi och innan dess ett par år som en del i en kvartett. Det senaste året har restaurangen genomgått en stor förändring - på detaljnivå. För Magnus är alla detaljer viktiga när man skapar en restaurangmiljö med fokus på mat och dryck. Då kan man inte ha "skräpbrus" som stör helhetsintrycket!

Han berättar om hur man sedan de tog över rodret och blev "kaptener" över Bro Hof's restaurang tidigt 2018 jobbat för att få alla gäster oavsett om de är golfare eller ej att känna sig välkomna, något som kanske inte varit ett uttalat mål tidigare under åren. Mat och dryck är i centrum och genom att bland annat erbjuda temaaftnar, musikquiz med mera hoppas Magnus att fler än de med golfen som intresse hittar dit. 

-Det är fortfarande väldigt många som tror att Bro Hof bara är en exklusiv golfklubb som endast vänder sig till sina medlemmar, men så är det verkligen inte. Ja, en golfklubb är det ju, tveklöst, men här är alla välkomna. Restaurangen är definitivt ett gemytligt och trevligt lokalt alternativ för den som söker det där lilla extra!

Han fortsätter:

-I år satsar vi på grillkvällar varannan fredag, med start sista maj när sommaren förhoppningsvis är i antågande. Vi har ju en helt fantastisk altan med storslagen utsikt över golfbanan och Mälaren där grillen och ofyren/eldfatet kommer att vara i centrum. God mat, outstanding miljö och gemytlig stämning är vad vi erbjuder våra gäster. Vädret kan vi ju bara hoppas är med oss, men skulle det nu vara så att det inte är med oss - då kan vi enkelt flytta in i restaurangen i stället.

Nytt för i år är att restaurangen även kommer att erbjuda julbord i december. Delvis för att fler än golfarna ska hitta ut till Bro Hof, men delvis också för att Magnus och Peter vill kunna året-runt anställa sin personal.

-Golfrestaurangbranchen är ju säsongsbaserad, men genom att vi fortsätter med luncherna på vardagar, och temaaftnar samt julbord på "off-season", så får jag en möjlighet att åretruntanställa min personal - och det vill jag ju, för bra personal är inte alldeles självklart kvar och tillgänglig när vintern är över och det är dags att dra igång igen på vårkanten. Man löper en stor risk att behöva börja från början igen och det mår ju så klart inte verksamheten bäst av, förklarar Magnus.

Magnus återkommer ofta till kärleken till mat och dryck under vårt samtal och om hur han månar om att det märks, oavsett om det är en dagens lunch eller en festmåltid. Och in i den ekvationen tillkommer alla detaljer, från bra råvaror, rätt färg på dukarna, välmående växter i fönstren, dukningen - ja allt som är en del i matupplevelsen!

-Helhetsintrycket är jätteviktigt! Vi har toppkockar och duktig personal, men det räcker inte - anser jag. Detaljerna måste sitta! Även ute i matsalen. Därför har jag kanske inte varit helt lätt att vara partner med när jag förr har delat ägarskapet i verksamheter. Vi talar liksom olika språk då. Därför har det här dryga året tillsammans med Peter på Bro Hof varit enormt utvecklande - jobbigt absolut men också väldigt roligt. Jag har fått stämma min orkester helt utifrån hur jag vill att den ska spela eftersom jag och Peter "talar samma språk"!

Ny färg på väggarna, linnefärgade dukar i matsalen och mysigare möblerat i baren - Magnus öga för detaljer skapar helheten han är ute efter, den ultimata mat- och dryckupplevelsen!
Bild:Karin Sidén
Ny färg på väggarna, linnefärgade dukar i matsalen och mysigare möblerat i baren - Magnus öga för detaljer skapar helheten han är ute efter, den ultimata mat- och dryckupplevelsen!

Apropå orkester och spela - musik är en annan passion i Magnus liv.

-De som redan har testat musikquiz-kvällarna vet att förutom mat och dryck så är musik ett stort intresse hos mig så jag vågar lova att det blir ett antal musikquizkvällar i år också. Då går jag verkligen all in så gästerna får sig en helkväll! Jag gillar golf också och trodde i min enfald att jag skulle spela en hel del golf nu när jag bedriver min verksamhet här på Bro Hof, men hittills har det varit skralt med golfspelet. Får se om det hinns med lite mer nu i år när många av de stora förändringarna i restaurangen är sjösatta! Jag hoppas det!


Länk till restaurangens FaceBooksida.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen