UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 4 juli 2020 - klockan 00:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

De nominerade är...


Karin Sidén 2020-05-18

De nominerade i kategorin Årets Hållbara Företag är Happy Tammsvik, Magnusson Petfood samt ICA Supermarket i Bro.
Bild:Upplands-Brogalan
De nominerade i kategorin Årets Hållbara Företag är Happy Tammsvik, Magnusson Petfood samt ICA Supermarket i Bro.

Det är dags att presentera ytterligare en trio med fantastiska företag/företagare. Dessa tre finalister är nominerade i kategorin Årets Hållbara Företag som delas ut av Upplands-Bro kommun. Vinnaren av priset är ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i.

De tre nominerade är Happy Tammsvik, Magnusson Petfood och ICA Supermarket i Bro.

Upplands-Bro kommun delar sedan ett par år tillbaka ut ett pris till Årets Hållbara företag. Priset, som brukar delas ut på den årliga Upplands-Brogalan, har tidigare vunnits av Ragn-Sells (2018) och Frölunda Gård (2017).

I Upplands-Bro finns många framgångsrika företag och företagare, och under den årliga Upplands-Brogalan hyllas och firas företagsamheten och näringslivet genom att lyfta fram några av alla duktiga i en prisceremoni. Framgångsfaktorerna är många och skiljer sig så klart åt mellan olika branscher och olika företag, men helt klart är att framgång inte alltid betyder stort kassaflöde och en rasande stor marknad.

Framgång handlar även om större, mer abstrakta värden, såsom social hållbarhet, miljötänk och att våga sig "utanför boxen". Några som gått utanför "sina boxar", och som gör mer än vad som förväntas ska ingå i branschen är de tre nominerade i kategorin Årets Hållbara Företag. (Observera att priset Årets Hållbara Företag delas ut för det gångna året, 2019, och fungerar därigenom ungefär som en backspegel.)


Happy Tammsvik

Happy Tammsvik är ett miljövänligt möteshotell som arbetar aktivt för miljön och bidrar till hållbarhet på ett flertal sätt. Vid Happy Tammsvik filtreras och kolsyras vatten på plats för att minska transporterna och företaget har ett aktivt integrationsarbete för nyanlända personer.
 
Magnusson Petfood
Magnusson Petfood drivs av familjen Magnusson som har producerat hundmat i flera generationer, med ett tydligt hållbarhetsfokus. Nu tar företaget nästa steg med en ny satsning på ett energieffektiviseringssystem, som återvinner den energi som behövs i produktionsprocessens olika delar.
 
ICA Supermarket Bro
Verksamheten har ett stort engagemang för social hållbarhet. ICA Supermarket Bro arbetar aktivt med att få ungdomar att upptäcka och utveckla sina drivkrafter genom att erbjuda praktikplatser. Företaget skapar även tillfällen för matmarknader i Bro centrum som bidrar till ett levande centrum.


Vinnaren presenteras på Upplands-Brogalans hemsida klockan 11.00 den 25/5-20.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen