UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 29 september 2020 - klockan 13:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

För första gången: Bro Hof i julskrud välkomnar julbordsgäster


Karin Sidén 2019-11-26

Bild:Karin Sidén

I år satsar Bro Hof Slottsrestaurang på julbord för första gången. UBRO var på plats på premiärkvällen och fick en pratstund med Magnus Eriksson, förväntansfull krögare.

-Äntligen är det dags! Vi har sett fram emot det här ända sedan i våras när vi bestämde oss för att satsa på julbord, längtat och laddat! Slottsmiljön ger en fantastisk inramning till julbordsupplevelsen och vi vill så klart att det blir en succé - att så många som möjligt får uppleva det vi har skapat här, säger Magnus och slår ut en hand mot pepparkaksslottet och granen som möter gästerna i entrén.


Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Bild:Bro Hof

Det är fredag kväll och julbordspremiär på Bro Hof Slott. Någon snö är det inte tal om, men på något sätt skapar ändå de många marschallerna och den gräddvita slottsbyggnaden en välkomnande och juligt varm atmosfär som stiger ordentligt i graderna när man kliver in genom entrédörren och får syn på en tindrande gran och ett gigantiskt pepparkaksslott, Bro Hof i miniatyr.

-Julstämning handlar om förväntningar, mysfaktor och goda smaker, allt i en härlig blandning, säger Magnus Eriksson som tillsammans med Peter Jansson driver Bro Hofs slottsrestaurang sedan 2018. -Jag och Peter har jobbat tillsammans på Edsbacka krog och på Ulla Winbladh tidigare och där har julen verkligen varit en högtidsstund, något vi nu vill skapa här på Bro Hof.

Magnus fortsätter:

-Det är fortfarande väldigt många som tror att Bro Hof bara är en exklusiv golfklubb som endast är öppen för medlemmar och golfare, men så är det verkligen inte. Ja, en golfklubb är det ju, tveklöst, men här är alla välkomna. Golfare eller ej - det spelar ingen roll. Restaurangen är definitivt ett gemytligt och trevligt lokalt alternativ för den som söker det där lilla extra! God mat, outstanding miljö och gemytlig stämning är vad vi erbjuder våra gäster. Vi hoppas att julbordssatsningen ska locka även icke-golfare hit så att fler får uppleva den här fantastiska miljön, precis som våra grillkvällar i somras gjorde. (se tidigare artikel)

Bild:Karin Sidén

Bild:Bro Hof


Han berättar att man satsar på traditionella smaker men med många spännande vegetariska och vilda inslag. 

-Vi serverar till exempel vildsvin i ett antal olika varianter. Vildsvinsjulskinka, helgrillad vildsvinsfilé, rökt hjärta och flera olika korvar. Men vi har också långsambakade rotsaker, smarriga egna sillinläggningar och så klart rökt och gravad lax. Inget julbord är väl komplett utan en Jansson, Ris à la Malta, knäck eller goda ostar? Eftersom vi är utbildade sommeliers båda två, Peter och jag, tycker vi det var lite roligt det här att med att matcha dryck till julmaten. Det resulterade i en sju verser lång beskrivning i hur vi tycker att det ultimata julbordet ska avnjutas!

"De sju turerna"
Första turen: Strömming, ost och sill
                     Julöl och Akvavit till

Andra turen: Sik, ägg och lax på många vis
                     Flädersnaps gör smaklig spis

Tredje turen: Kallskuret, såväl paté som korv och fot
                     En besk har gommen ingenting emot

Fjärde turen: Lutfisk för den som uppskattar detta
                     Röd pinot är det enda rätta

och så vidare...

-Vi tar våra gäster – och julen - på allvar och med största respekt, och det är något vi vill ska genomsyra helhetsupplevelsen. Därför har vi verkligen satsat hårt på både maten och allt det andra. Från julpyntet och porslinet som maten serveras i, till pepparkakshuset och alla marschallerna utanför. Som julbordsgäst hos oss ska man börja få julstämning redan när man kliver över grusplanen och ett ordentligt påslag när man kliver in i entrén. Våra gäster ska gå hem med ett leende och ha julefrid i kroppen, avslutar Magnus.


Länk till hemsidan.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen