Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 14 oktober 2019 - klockan 22:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Företagsklimatet i Upplands-Bro får fortsatt högt betyg


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2019-05-21


Företagen tycker att företagsklimatet i Upplands-Bro är bra, så pass bra att Upplands-Bro kommun får det sammanlagda betyget 4,0 av 6 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i Sverige. Endast Solna kommun är bättre i Stockholms län, med betyget 4,1. Riksgenomsnittet hamnar i år på 3.42.

Varje år ser Svenskt Näringsliv över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Med hjälp av en enkätundersökning som riktar sig till företagare i alla landets 290 kommuner sammanställer Svenskt Näringsliv betyg på varje kommuns företagsklimat.

Betyget tas fram med hjälp av 17 olika frågor om allt från IT- och telenätets kvalitet till hur företagarna uppfattar att kommunens upphandling fungerar. Utifrån svaren från företagarna ges ett sammanfattande betyg i en skala mellan 1-6, där betyget 3 är godkänt, 4 är bra och 6 är utmärkt. 

I årets undersökning fick företagsklimatet i Upplands-Bro ett fortsatt bra omdöme och vi ligger i topp i Stockholms län, och högt över rikssnittet. Högst sammanfattande omdöme i Stockholms län får Solna (4,1), tätt följda av Upplands-Bro (4,0). Rikssnittet landade i år på 3,42 och Stockholms läns snitt på 3,38.Marcus Nybom, Näringslivschef i Upplands-Bro kommenterar resultatet så här:

-Resultaten från undersökningen visar att företagarna i Upplands-Bro särskilt uppskattar kommunens information, servicen till företagen och dialogen med kommunen.

Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv, säger i ett pressmeddelande:

-De vanligaste kontakterna som företagen har med sin kommun är med tjänstemän i tillstånds- och tillsynsärenden. Att arbeta med vägledande myndighetsutövning, korta handläggningstider och att öka tjänstemännens förståelse för företagens vardag förbättrar företagsklimatet. Solna och Upplands-Bro kan tjäna som förebilder för länets kommuner inom de områdena.

Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.
Bild:Stefan Tell
Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Annika Bröms påtalar att Solna och Upplands-Bro är de enda Stockholmskommunerna som når upp till betyget 4=bra och att båda kommunerna imponerar på det sätt de arbetar fokuserat, långsiktigt och nära företagen. 

Upplands-Bro har klättrat stadigt i svenskt näringslivs rankingar under de senaste åren. 2009 låg vi på plats 219 och fem år senare hade vi klättrat till plats 31 tack vare ett medvetet arbete från politiker och tjänstemän. Och 2018 nådde vi bästa placeringen någonsin, plats 16. (se artikel)

-Näringslivsfrågan är prioriterad i kommunen och kommunens företagare är en viktig del i kommunens fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

Ta del av enkätresultaten och mycket annan information på www.foretagsklimat.se. Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras i slutet av september varje år.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage i Ladan
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Tisdag 22/10
Föredrag: Stockholmstraktens naturlandskap
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
Lördag 9/11
Städdag på Klint
Tisdag 12/11
Föredrag på Klint: Jonas Moberg berättar om
Lördag 7/12
Julmarknad på Klint
avståndsannons

U-B kommun volontärer sökes sep 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen