UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 21 september 2020 - klockan 18:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

"Fiskbils-Lars" har öppnat Fiskbutik i Kungsängens centrum


Karin Sidén 2019-12-12

Lars Ribbefjord har sålt fisk i kommunen i 30 år. Nu öppnar han butik i Kungsängens centrum!
Bild:Karin Sidén
Lars Ribbefjord har sålt fisk i kommunen i 30 år. Nu öppnar han butik i Kungsängens centrum!

I morse klockan 10 öppnade Lars "Fiskbils-Lars" Ribbefjord sin fiskbutik i Kungsängens centrum, Bröderna Axelssons Fisk. UBRO var på plats och hängde på låset!

Efter 30 år vid Coop i Brunna har Fiskbils-Lars nu flyttat vidare. Glädjande nog för alla stamkunder är det till en butikslokal i Kungsängens centrum flyttlasset gått. Idag på förmiddagen slog Brödernas Axelssons Fisk upp dörren!

För många väcks nostalgin när man kliver in i en riktig fiskbutik, så även för undertecknad. Doftminnen av fisk, hav och rökeri. Att vi får en fiskbutik här i lilla Upplands-Bro känns stort! 

-Jag stor-trivs här i kommunen! I trettio år har jag varit här, och även om minnena  inte bara är positiva så är det tveklöst här jag vill fortsätta arbeta! Jag har många fina stamkunder som hängt med mig under de här trettio åren. När gamla Coop stängde och jag blev ensam kvar i den stora fastigheten var det långa stunder lite ensamt. Ingen som längre bara tittade förbi och morsade i förbifarten som det var när jag hade fiskbilen stående där utanför. Det är något jag saknat, den sociala biten, interaktionen även med dem som inte handlar hos mig. Jag tror att jag kommer att kunna få den typen av möten på ett helt annat sätt igen här i min butik, säger Lars medan han packar upp dagens fångst ur islådorna.

Fiskbutiken ligger i samma byggnad som vårdcentralen, Folktandvården, Nordic Wellness samt Bolaget.
Bild:Karin Sidén
Fiskbutiken ligger i samma byggnad som vårdcentralen, Folktandvården, Nordic Wellness samt Bolaget.

Exakt hur butiken kommer att hålla öppet är inte bestämt. Till att börja med kommer Lars att satsa på tisdag till lördag, men nu inför jul blir det till att ha öppet även söndagar.

-Jag kommer att ha samma utbud som jag hade i fiskbilen, så igenkänningsfaktorn blir stor. Jag vet ju från alla år i Brunna att julen innebär stor kundtillströmning och att efterfrågan på sill, lax och räkor alltid är hög, så därför kommer jag att ha öppet extra nu innan jul. Jag har en tanke om att snegla på Systembolagets öppettider och utgå från dem, men exakt hur det blir vet jag inte. Jag får helt enkelt känna mig för!

Det är det gamla tryckeriet i Vårdcentralshuset som bytt skepnad. Borta är tryckpressar, papper och färger. Efter en välbehövlig make-over har lokalen återuppstått i ny fräsch skepnad med vita kaklade väggar och klinkers på golvet, med fisk och skaldjur i isfyllda kyldiskar - och en doft av hav! 


Länk till Fiskbutikens FB-sida.

Fler än UBRO hängde på låset...
Bild:Karin Sidén
Fler än UBRO hängde på låset...


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen