Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 5 december 2019 - klockan 21:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Förändring som ska ge ökade möjligheter till jobb
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2016-03-31

Vid månadsskiftet genomförs en organisationsförändring, där Arbetsmarknadsenheten och Vuxenutbildningen flyttas från respektive kontor till Kommunledningskontoret. Samordningen kommer med stor sannolikhet att medföra många positiva fördelar för att få människor i egen försörjning och ett värdigt liv.

Arbetsmarknadsenheten har fram tills i dag funnits under Socialkontoret och Vuxenutbildningen under Utbildningskontoret. Förändringen genomförs från den 1 april. Målet är att utveckla och stärka samverkan kring arbetsmarknadsfrågor. En minskad arbetslöshet ses som en central del i den ekonomiska politiken och grunden för välfärden.

-Genom att samordna organisationerna för arbetsmarknadsenheten, vuxenutbildningen och näringslivsstaben ges utrymme för att kunna utveckla nya arbetssätt och metoder, utveckla medarbetarnas kompetens samt för den enskilde att bryta utanförskap, få en meningsfull vardag och ett värdigt liv. Kommunens mål är att skapa förutsättningar för den enskildes väg till eget arbete, studier eller eget företagande, säger kommundirektör Maria Johansson.

-Det ska inte innebära någon skillnad att komma i kontakt med kommunen, men i övrigt ska förändingen bara ge positiva effekter, säger Johan Boström, enhetschef Arbetsmarknad och Daglig Verksamhet.

Förändringen är ett politiskt beslut. Det har införts ett Arbetsmarknadsutskott under Kommunstyrelsen. Arbetsmarknadsutskottets uppgifter är att följa, ta initiativ i frågor och bereda ärenden som rör åtgärder för att främja människors möjligheter till arbete och sysselsättning och därmed sänka arbetslösheten för ungdomar och vuxna.

I Arbetsmarknadsenheten ingår daglig verksamhet för personer inom LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade).

-Med den här organisationsförändringen kommer vi närmare utbildning och näringslivet. Det är bra då vi har som mål att så många som möjligt ska ha ett värdigt liv och meningsfull tillvaro, säger Johan Boström.

-Samtidigt kommer vi ha ett fortsatt bra samarbete med Socialkontoret, som är vår uppdragsgivare. Vi vill fortsätta att utveckla vår verksamhet tillsammans där behov och efterfrågan styr, berättar Johan Boström.

Även för Vuxenutbildningen är förhoppningen att förändringen ska ge positiva effekter, då verksamheten kommer närmare näringslivet. Vuxenutbildningen har stora möjligheter att ge kurser, som resulterar i ett jobb direkt efter avslutad utbildning, då dessa kan anpassas efter behov från företagen.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 5/12
JULERIAN i Bro Centrum
BIO i KUBEN: Jag kommer hem till Jul
Lördag 7/12
Julmarknad på Klint
avståndsannons

Julerian i Bro C 19

EttPlus2 julbord 19

Bro Hof Slottsrestaurang julbord 19 SB3

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil

Bro Hof Slottsrestaurang julbord 19 Toppbanner
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen