Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 16 april 2024 - klockan 08:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Gott samarbete ger god karma - Happy Tammsvik minskar matsvinnet
Pressmeddelande från Happy Tammsvik / MyNewsDesk


Karin Sidén 2017-02-02

200 svenska restauranger och caféer finns redan på Karma-appen.
Bild:Bilden tillhör Happy Tammsvik
200 svenska restauranger och caféer finns redan på Karma-appen.

Omtanke om varandra och om miljön ingår i Happy Tammsviks grundfilosofi. Nu inleds ett gott samarbete med syfte att minska matsvinnet ytterligare. Genom att ansluta sig till det digitala projektet Karma kan de sälja ut överbliven mat, minska matsvinnet och bidra till en grönare och gladare framtid.

Världen växer. Idag produceras mat för att mätta nio miljarder människor, trots att bara sju miljarder befolkar vår jord. 33 procent av all mat som produceras konsumeras aldrig utan slängs även om den inte är förstörd. Ett problem som riskerar få oanade konsekvenser i framtiden och som Happy Tammsvik nu vill bidra till lösningen av.

-Vi strävar ständigt efter att hitta hållbara lösningar för att minska matsvinnet och bidra till en bättre värld för alla. Vi kände direkt när vi hörde talas om Karma (se länk) att det var ett initiativ som vi ville vara en del av, säger Peder Henriksson, köksmästare på Happy Tammsvik.

-Och genom att delta i projektet blir vi dagligen påminda om att tänka större och planera för hur vi kan ta tillvara på råvarorna ur ett långsiktigt hållbart perspektiv.

Happy Tammsvik blir nu en av de första konferensanläggningar som ansluter sig till projektet Karma, en digital plattform som hjälper restauranger att ta tillvara på överbliven mat. Praktiskt handlar det om en tjänst som gör det möjligt att på en minut skapa en utförsäljning av maten som annars skulle ha slängts. Konsumenter kan sedan, genom en app, snabbt få veta var de kan köpa riktigt bra mat till lågt pris.

-Det är en liten men väldigt viktig insats för oss som vi hoppas kan göra stor skillnad. Och även om det inte är anledningen till samarbetet så tror vi absolut att det kan ge oss lite bättre karma, säger hotelldirektör Ulrika Bergström.

Idag är cirka 200 svenska restauranger och caféer Karma-certifierade vilket innebär att de samarbetar tillsammans inom projektet. Sedan Karma grundades i början av fjolårshösten har tusentals måltider och hundratals kilo med matvaror räddats. Happy Tammsvik ser stor potential i tjänsten – och certifieringen blir en naturlig del av den happy filosofin som handlar om att tillsammans skapa en bättre och roligare värld.

-Att bry sig om våra gästers och medarbetares välmående handlar inte bara om att ge dem hälsosammare och gröna alternativ utan även om att ge dem främsta förutsättningar för att göra medvetna och goda val. Och då gäller det att vi visar på dessa alternativ, att vi tänker efter före, säger Ulrika Bergström.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen