Gällöfsta panorama jul 2020
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 2 december 2020 - klockan 09:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ingen gala i höst heller - Covid-19-pandemin grusar galaplanerna


Karin Sidén 2020-05-08

Bild från Upplands-Brogalan 2019.
Bild:August Järpemo
Bild från Upplands-Brogalan 2019.

Den åttonde Upplands-Bro-galan är nu definitivt uppskjuten tills nästa år. Beskedet kom nu i veckan och var med tanke på den rådande situationen kanske ingen blixt från klar himmel. Listan över inställda evenemang runt om i världen växer sig stadigt längre för varje dag.

För gala-arrangörerna var det inget roligt beslut att fatta, men inte heller särskilt svårt. Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro, berättar:


-Vi i arrangörsgruppen hade ett möte där vi resonerade fram och tillbaka utifrån vad vi vet i dag och vad vi kan anta om läget i höst. Utifrån det resonemanget kom vi fram till att det klokaste vi kan göra nu är att ställa in årets gala och i stället sikta in oss på nästa vår i stället. Galan är alltid efterlängtad, men den kommer att vara extra efterlängtad nästa år! 

Maria Brofalk, ordförande i Damernas Affärsnätverk, förklarar vidare:

-Vi har en fantastiskt fin galatradition och vi vill ju att våra galadeltagare ska få en glädjefull upplevelse. Även om myndighetsrestriktionerna skulle lätta i sommar vet vi inget om vad som händer när hösten drar igång igen, varken med smittspridning eller regler för sammankomster. Spontant kan man ju känna att vi verkligen behöver något härligt att se fram emot i höst, men med de givna spelreglerna är det ett alldeles för stort risktagande både ur ett hälsoperspektiv och ekonomiskt perspektiv.  

En av galans absoluta höjdpunkter är prisutdelningen, där fem olika företag eller företagare får komma upp på scenen och koras till vinnare i kategorierna Damernas Stora Pris, Årets Företag/are, Årets Nyetablering, Årets Hållbara Företag, samt Årets Inspiratör. Årets Företag har redan presenterats (se här), då det är en nationell tävling med flera steg under året och där det redan i juni är dags för regionsfinal.

Tanken var att övriga priser skulle delas ut på galan senare i höst, men nu blir det inte så. I stället kommer gala-arrangörerna nu de närmaste veckorna att presentera de nominerade en kategori i taget och sedan även kora vinnarna. I varje kategori finns tre nominerade som vid det här laget är sprickfärdiga av nyfikenhet på vilka deras medtävlande är. Snart får de - och ni - veta!

-Nytt datum för galan kommer vi att meddela i höst. Självklart har alla som redan bokat biljett kvar sin plats! Även sponsorer, partners och utställare är garanterade sina platser. OM det visar sig då, när det nya datumet presenteras, att man av någon anledning inte kan delta så har man möjlighet att avboka. Viktigt då är att man hör av sig med en gång när det nya datumet släpps, så löser jag självklart det, berättar Nina Rönnberg, som är "galageneral" och den som håller i alla bokningar.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Bageri Mazarin jul 20 sb3

Uniquebyus nov 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen