Julannons Mazarin 2017
Adventskalenderskylt toppbanner ny
Förstasidan Onsdagen den 13 december 2017 - klockan 02:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

LIDL-butiken i Norrboda dröjer - de högt uppsatta miljömålen drar ut på byggtiden


Karin Sidén 2017-06-13

-Solceller, laddstolpar samt att anlägga ekozoner på tomten är bara<span class=\
Bild:Krister Norling
-Solceller, laddstolpar samt att anlägga ekozoner på tomten är bara några exempel på det åtagande som certifieringen innebär vid butiken i Upplands-Bro.

Öppnandet av LIDL-butiken drar ut på tiden och otåligt nyfikna frågor och funderingar hopar sig - Varför öppnar de inte? Allt ser ju ut att vara färdigt!

För att stilla nyfikenheten och för att få svar på funderingarna vände UBRO-redaktionen sig till LIDLs PR- och pressansvarige, Therése Hultén, som kunde lämna en hel del svar, men inte på den mest angelägna: När öppnar LIDL?

När den gamla LIDL-butiken revs i januari 2016 var det första optimistiska beskedet att den nya butiken förhoppningsvis skulle kunna stå färdig redan till senhösten 2016, en tidsplan som sedan fått revideras. I februari i år fanns ännu inget spikat datum för öppning, men en spirande förhoppning att kunna slå upp entrédörrarna under senvåren. 

Det märks att längtan efter den nya LIDL-butiken i Norrboda är stor. UBRO-redaktionen får en hel del frågor från nyfikna läsare som undrar NÄR öppningen blir och eftersom allt numera ser ut att vara färdigt hopar sig frågetecknen. Varför öppnar de aldrig? 

Även på sociala medier surrar frågor och antaganden kring varför öppnandet dröjer. Vid det här laget är butiken ordentligt försenad så undringarna är befogade och i ett försök att räta ut åtminstone några av frågetecknen så skickade jag dem vidare till Therése Hultén som är PR- och pressansvarig på LIDL.

-Vi är naturligtvis väldigt glada att det finns en stor nyfikenhet kring den kommande butiken och en önskan om att vi ska öppna så snart som möjligt. Det gläder oss verkligen och värmer! 

-Vi är både glada och stolta över att den kommande butiken i projekteringsstadiet certifierats enligt den mycket tuffa miljöstandarden BREEAM:s allra högsta nivå, Outstanding - något som gör att den kommande butiken sällar sig till en exklusiv skara handelsfastigheter i världen (se länk) 

Therése förklarar att det är just dessa högt ställda miljömål som försenat öppnandet. Att bygga så hållbart och nå den höga kvalité som krävs i alla aspekter av bygget för den här tuffa miljöstandard-nivån har gjort att projektet dragit ut något på tiden.

-Solceller, laddstolpar samt att anlägga ekozoner på tomten är bara 
några exempel på det åtagande som certifieringen innebär vid butiken i Upplands-Bro. Vi hoppas att Upplands-Bro-borna och övriga som ivrigt inväntar butiken har förståelse för detta och ser fram emot sin kommande gröna butik. I dagsläget vill vi inte specificera något exakt datum för öppnande men jobbar för att det ska ske så snart som möjligt! Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 13/12
Språkcafé för unga
Torsdag 14/12
Språkcafé för unga
Programmera spel - Anmäl dig!
Lördag 16/12
Röda Korset – Second hand / Loppis
Sagostund i Kulturhuset
Söndag 17/12
MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Bro
Tredje Advent på Säbyholm
Måndag 18/12
Tv-spelshäng i bibblan 7-12 år
Måndag 15/1 2018
Föredrag: TRÄD OCH BUSKAR, EN VIKTIG DEL I TRÄDGÅRDEN
avståndsannons

Håbo-Tibble Julmarknad 2017

Kultur och Fritid ht 17 Lucia i Kulturhuset

GYMMIX JULKLAPPSTIPS 2017

Upplands-Bro Kommunfullmäktige dec 17

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen