Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 31 mars 2020 - klockan 18:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Malin och Ulf tar över Årets Mötesplats


Karin Sidén 2019-08-16

Thoresta herrgård i Bro har anor från 1700-talet. I 40 år har man drivit konferensverksamhet.
Bild:Karin Sidén
Thoresta herrgård i Bro har anor från 1700-talet. I 40 år har man drivit konferensverksamhet.

Konferensanläggningen Thoresta Herrgård i Bro får i höst en nystart. Anläggningen, som är en av flera mycket uppskattade konferensanläggningar i vår kommun, vann nyligen det prestigefyllda priset Årets Mötesplats och verksamheten har just tagits över av Malin Mattsson och Ulf Månsson.

-Ulf och jag tar över en fantastisk verksamhet med mycket gott renommé och vi ser fram emot att tillsammans med VD Pernilla Rehnberg och övrig personal utveckla Thoresta ytterligare. Vår ambition är att fler än konferensgästerna hittar hit. Miljön är fantastik, köket är imponerande - kort sagt tycker vi att vi har hittat en juvel som vi vill att fler ska få njuta av! förklarar Malin Mattsson entusiastiskt.


Malin Mattsson (till vänster i bild) är nybliven ägare av Thoresta herrgård. Verksamheten drivs av VD Pernilla Rehnberg (till höger i bild).
Bild:Karin Sidén
Malin Mattsson (till vänster i bild) är nybliven ägare av Thoresta herrgård. Verksamheten drivs av VD Pernilla Rehnberg (till höger i bild).

Ibland kan man drömma om förändring och tänka tanken att det skulle vara kul med en utmaning i livet. För en del stannar det vid en dröm medan andra gör slag i saken. För Malin Mattsson och Ulf Månsson har nu drömmen om "något att bita i" blivit verklighet. De har förvärvat konferensanläggningen Thoresta Herrgård i Bro.

-Jag spenderade en stor del av min uppväxt på flera av konferensanläggningarna här i Upplands-Bro eftersom min mamma var husfru där. På många sätt kan man väl säga att jag har det i blodet, och ändå har det dröjt till nu innan det blivit en verklighet. Vi har förmånen att ta över en imponerande verksamhet med en sammansvetsad och mycket duktig personalgrupp och ett helt fantastiskt kök - maten är verkligen Thorestas signum - och vi vill att verksamheten drivs vidare i samma anda, säger Malin Mattsson, nybliven ägare till Thoresta Herrgård.

Malin berättar att hennes och Ulfs ambition är att tillgängliggöra Thoresta så att fler hittar dit. Som konferensanläggning har Thoresta mångårig erfarenhet och mycket gott rykte, men ofta är konferensgästerna mer långväga. Förhoppningen är att också lokalt boende, både Upplands-Bro-bor och Bålsta-bor ska hitta ut till Thoresta när de ska fira något lite extra, som en födelsedag eller ett bröllop.

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

-Eftersom vår absolut största styrka är vårt kök vill vi ju att fler än konferensgästerna ska få njuta av den goda maten! Man kan absolut komma hit för att äta lunch, även om det är bra om man ringer i förväg och kollar så att det inte är fullbokat med konferensgäster. Vi har en vacker matsal för festligare tillställningar och ett fint magasin som gjort för bröllop och vi vill öppna upp Thoresta, göra det mer tillgängligt. Vi erbjuder till exempel herrgårds-weekends och samarbetar med Bro Hof.

Thoresta Herrgård, med 40 år i besöksbranschen, vann nyligen den prestigefyllda titeln Årets Mötesplats i konkurrens med cirka 140 andra konferensanläggningar.

Thoresta ligger i Bro, på gränsen mot Håbo, och har precis som flera av kommunens andra konferensanläggningar en omgivning som imponerar där herrgårdsbyggnaden med anor från 1700-talet och den parkliknande trädgården bidrar till den rogivande atmosfären.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 4/4
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro Påskmarknad
Tisdag 7/4
Filmvisning på Klint
Lördag 18/4
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 25/4
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 2/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 9/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 16/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 23/5
Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 30/5
Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
avståndsannons

U-B kommun Hjälp i Coronatid mars 20

U-B kommun Hållbarhet feb 20

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen