Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 14:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Marie sätter guldkant på vår tillvaro - har öppnat deli i Kungsängen


Karin Sidén 2020-11-11

Den femte november öppnade Marie's Delikatesser i Kungsängens centrum. Om du står på torget, med näsan mot Systembolaget, så har du Marie's Delikatesser till höger. Till vänster i samma byggnad ligger fiskbutiken, så möjligheterna att hitta det där lilla extra goda till middagen är numera utomordentligt goda!
Bild:Karin Sidén
Den femte november öppnade Marie's Delikatesser i Kungsängens centrum. Om du står på torget, med näsan mot Systembolaget, så har du Marie's Delikatesser till höger. Till vänster i samma byggnad ligger fiskbutiken, så möjligheterna att hitta det där lilla extra goda till middagen är numera utomordentligt goda!

I torsdags slog Marie's Delikatesser upp portarna för godsakstörstande och nyfikna Upplands-Bro-bor. Responsen har varit överväldigande och för Marie och hennes personal har de senaste dagarnas jubel och hyllningar varit guld värda.

-Aldrig i våra vildaste drömmar har vi varit i närheten av det vi upplevt de här dagarna! Det har varit galet roligt och gör att allt hårt arbete inför öppningen nästan är bortglömt. Vi får så mycket positiv respons och så många värmande lyckönskningar att det blir alldeles varmt i hjärtat, säger Marie med ett stort leende.

Att mitt under coronapandemin öppna en delikatessbutik är modigt. För Marie är det en mångårig dröm som går i uppfyllelse.

-Jag har drömt om att få ha min alldeles egna deli i många, många år. Att nu få genomföra den drömmen här i Kungsängen känns stort. Jag har många års erfarenhet av livsmedelsbranschen och har startat upp en handfull Coopbutiker genom åren och har alltid vurmat lite extra för deli-avdelningarna. Jag plockar därför med mig en hel massa välbehövlig erfarenhet och har dessutom ett riktigt stjärngäng till medarbetare, så jag är full av tillförsikt. Coronapandemi eller inte - vi måste ju äta. Och kanske just för att det är corona så vill många unna sig bättre mat, sätta guldkant hemma i det egna köket. 


Marie framför \
Bild:Marie's Delikatesser
Marie framför "sin" delidisk, fylld med allsköns godsaker! Vad sägs om fikonspäckad salami, egengjord Skagen spetsad med lite pepparrot, smörrebröd, närproducerade ostar, smörgåstårta, goda röror och mycket, mycket mer!

Senaste tillskottet till den stadigt växande skaran entreprenörer och nyföretagare i Upplands-Bro är Marie Karlsson, Kungsängen-bo sedan mitten av nittiotalet. Marie har öppnat en delikatessbutik mitt i Kungsängens centrum, i samma huskropp som Systembolaget. Marie's Delikatesser heter butiken och där kan den som är sugen på det där lilla extra i matväg hitta en hel massa gott.

Deli-disken sträcker sig över nästan hela lokalen och är välfylld. I den finns ost-, kött- och charkprodukter, med flera lokala producenter representerade. Där finns smörrebröd, smörgåstårta man kan köpa per portion, små efterrätter i portionsstorlek och färdiga matlådor.

-Matlådorna är tillagade av vår eminenta kock Gustav. Mycket husmanskost, men också en del annat. God och vällagad mat gör gott i själen och är viktigt för kropp och hälsa, inte minst för våra äldre, och därför erbjuder vi en pensionärsrabatt om 10%. Jag vet ju att det finns många ensamhushåll och vet att det för många bär emot att laga mat till bara sig själv. Gustavs lunchlådor kostar 85 kronor och då får man sig en riktigt fin måltid med vällagad god mat, säger marie och visar på lådor med laxpudding, köttbullar och potatis, lasagne och slottsstek.

Marie berättar att hon länge drömt om att öppna en delikatessbutik. När hon på nittiotalet flyttade till Kungsängen började hon jobba på Coop (dåvarande B&W) i Brunna. Därefter har hon varit med och startat upp en handfull Coopbutiker runt om i StorStockholm och har samlat på sig välbehövlig erfarenhet.

-Jag har alltid vurmat lite extra för delikatessavdelningarna när jag har startat butikerna och tänkt att jag någon gång vill ha min egen butik som jag får sätta min prägel på - men utan alla "vanliga" livsmedel. Jag älskar det goda i livet och vet hur viktig den där guldkanten är för oss alla. Sedan kan ju guldkanten se lite olika ut för var och en så klart, men här erbjuder vi den i min och mina medarbetares tappning. Högkvalitativa alternativ, i många fall närproducerade, och sannolikt inte det du hittar i din vanliga matbutik. Hit kommer man för det där lilla extra.

Marie i mitten, flankerad av Therese och Gustav.
Bild:Marie's Delikatesser
Marie i mitten, flankerad av Therese och Gustav.

Och Upplands-Bro-borna verkar gilla det där med guldkant på tillvaron. För vilket mottagande delikatessbutiken fått!

-Aldrig i våra vildaste drömmar har vi varit i närheten av det vi upplevt de här dagarna! Det har varit galet roligt och gör att allt hårt arbete inför öppningen nästan är bortglömt. Vi får så mycket positiv respons och så många värmande lyckönskningar att det blir alldeles varmt i hjärtat, säger Marie med ett stort leende.

Hon fortsätter:

-Det har varit oerhört intensivt. I slutet av oktober var all byråkrati klar och vi fick tillgång till lokalen. Sista oktober hade vi tapetserat, fixat golv och kommit så långt att vi kunde börja inreda och packa upp alla varor. Vi har så gott som jobbat dygnet runt för att kunna öppna butiken den 5 november, och jag är mycket imponerad av mitt härliga team - utan deras slit hade inte min dröm varit möjlig! Vi har en del detaljer kvar att fixa, men i det stora hela hann vi färdigt trots den tajta tidsplanen. Så nu kör vi!

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen