UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Med händerna som arbetsredskap - Michaels fokus är att hjälpa andra må bra


Karin Sidén 2018-09-07

I Upplands-Bro finns ett stort antal små företag, enmansföretag och fåmansföretag, som verkar i skymundan. Som inte tar så stor plats i offentligheten men som spelar en viktig roll ändå i vardagslivet för många kommunbor. En av dessa företagare är Michael Lagerborn som sedan september 2017 driver Activity Care i Brohuset.

-Det är inte lätt att starta eget. Det gäller att ha tålamod, tålamod och tålamod. Sakta men säkert ökar ju kundkretsen, men som "liten" är det svårt att synas och höras i bruset. Mina kunder är mina bästa reklampelare.

För bra precis ett år sedan öppnade ett nytt företag i Bro. Activity Care. Företaget är i friskvårdsbranschen och drivs av Michael Lagerborn, utbildad massageterapeut.

Michael Lagerborn
Bild:Privat
Michael Lagerborn

-Jag bor inte i Upplands-Bro själv men jag ville gärna att min klinik skulle ligga i anslutning till ett gym och en simhall. Den typen av lokal växer knappast på träd, så när lokalen i Brohuset blev ledig tvekade jag inte trots att jag själv bor i Märsta. Eftersom jag inte bara jobbar stationärt i kliniken utan även gör företagsbesök samt hembesök arbetar jag ju över en större geografisk yta så passade Upplands-Bro mig bra.

Michael berättar engagerat om hur människors välmående och välbefinnande alltid legat honom varmt om hjärtat men att insikten att det var friskvårdsterapeut som var "hans grej", och som kom honom att skola om sig och starta företaget, kom först efter flertalet arbetsår i olika branscher. 

-Jag har nog alltid haft "gåvan" i mina händer och haft fokus på positivitet och att hjälpa andra. Kunnat känna var det onda sitter oavsett om det varit hos en människa eller en hund. Utbildningen på Axelssons gav mig solid grund att stå på och nu känner jag att jag på riktigt kan göra skillnad. Visste du att upp till 65 % av långvariga sjukskrivningar kan kopplas till leder, rygg, nacke och stressrelaterade problem? Problem som många gånger går att behandla manuellt utan mediciner. Massage är absolut inte botemedlet mot alla krämpor, men många vardagsproblem, som till exempel huvudvärk, tinnitus, migrän och nackvärk, går ofta att minska eller till och med få bort helt.

Det märks att Michael brinner för det han gör. Entusiastiskt berättar han omarbetet som massageterapeut och om friskvård som handlar om en kropp i balans, kroppens förmåga att läka sig själv. Hur stress, mycket stillasittande, enformiga rörelser, felaktiga skor och en lång rad andra yttre faktorer påverkar vårt välbefinnande och våra kroppar negativt med symptom som huvudvärk, ryggont, migrän, sömnrubbningar och så vidare.

Michael förklarar hur kroppen fungerar och hur den signalerar att något är fel, men att vi inte alltid kan läsa de signalerna: att det nackonda - och därmed också huvudvärken som ofta följer med på köpet - man lidit av en längre tid kan ha sin upprinnelse i så banala saker som att man alltid bär handväskan på samma axel, att man har fel skor vilket skapar följdproblem hela vägen upp genom kroppen och som manifesterar sig i en ond nacke, eller att man stretchar fel muskler när man känner sig trött i nacken och därigenom får ännu kortare "problemmuskler" och därför får mer ont i nacken.

-Många gånger ser jag en kedja av problem, från fötterna och vidare upp genom kroppen, som inte märks förrän det kommer upp i nacken. Och att tro att den huvudvärk man lider av kommer sig av vilka skor man har på sig är ju inte helt logiskt så ofta missar man källan till det onda och behandlar bara symptomet. Kortsiktigt kan ju det lätta det onda, men snart nog är det tillbaka igen. Därför är helhetssynen A och O för mig.

-Jag har själv haft mycket besvär av huvudvärk under hela uppväxten och som ung vuxen så jag vet hur jobbigt det är. Den erfarenheten har lett till att jag med stort engagemang sökt efter kunskap om effektiva behandlingar och sätt att arbeta bort även vad som diagnostiserats som kronisk huvudvärk. Det finns en enorm tillfredsställelse i att vara med när en människas huvudvärk lättar och det onda försvinner!  

Ett år har gått sedan skylten kom upp på den anonyma dörren i korridoren utanför Brohusets gym. Kundtillströmningen finns där men kunde gärna få vara högre konstaterar Michael.

-Det är ju lite svårt att synas här eftersom lokalen ligger lite off i Brohuset - vilket så klart är en nackdel. Samtidigt har lokalen så många andra fördelar så det är bara att gilla läget och göra det bästa. Att starta eget är sällan enkelt... Det gäller att ha tålamod, tålamod och tålamod. Sakta men säkert ökar ju kundkretsen, men som "liten" är det svårt att synas och höras i bruset. 

-Jag kommer att vara med på Fest i Byn nu till helgen för att försöka nå fler Upplands-Bro-bor och öka medvetenheten om att jag finns eftersom mina kunder också är mina bästa reklampelare! Då har jag ju så klart lite extra förmånliga erbjudanden samt att jag kommer att ha en tävling på min hemsida där man kan vinna en behandling. Kom gärna förbi då!


Länk till hemsidan.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen