Julannons Mazarin 2017
Adventskalenderskylt toppbanner ny
Förstasidan Onsdagen den 13 december 2017 - klockan 02:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Näringslivschef Mathias Forsberg styr mot nya utmaningar


Karin Sidén 2017-12-06

Näringslivschef Mathias Forsberg går mot nya utmaningar. I slutet av januari byter han Upplands-Bro kommun mot Sigtuna.
Bild:Kommunens pressbild
Näringslivschef Mathias Forsberg går mot nya utmaningar. I slutet av januari byter han Upplands-Bro kommun mot Sigtuna.

Upplands-Bro kommun söker ny Näringslivschef. Mathias Forsberg som haft tjänsten sedan 2011 har valt att säga upp sig och kommer i slutet av januari att byta arbetsgivare till Sigtuna kommun.

-Det har varit fantasiska år här i Upplands-Bro, med en väldigt dynamisk och utvecklingsvänlig inställning från både politik och näringsliv. Jag tror inte man hade kunnat önska sig bättre samarbete faktiskt, så det är med stort vemod blandat med utmaningslusta jag nu sagt upp mig, säger Mathias Forsberg.

Upplands-Bro kommun är mitt inne i en spännande rekrytering där man söker en ny Näringslivschef efter Mathias Forsberg som valt att styra mot nya utmaningar i en annan kommun. I början av 2018 lämnar han Upplands-Bro kommun för att i stället bli näringslivschef för Sigtuna kommun.

-Jag har varit i Upplands-Bro sedan 2011. Fantastiska år och ett fantastiskt uppdrag. Hade jag velat "safe-a", ha ett uppdrag jag vet att jag trivs med, kollegor jag trivs med och ett jobb jag tycker är kul så hade jag stannat här. För det har verkligen varit mina bästa år i arbetslivet. Upplands-Bro har en tydlig plan, ett fantastiskt politiskt klimat där man trots åsiktsskillnader och olika ståndpunkter ändå kan se till ett större perspektiv och samarbeta, och jag känner verkligen att det rullar på i en bra takt när det gäller "mina frågor", oavsett vem som sitter vid makten. Så ser det definitivt inte ut överallt. För kommunens del är det strålande, men för min egen del så känner jag att det är dags att bita tag i nya utmaningar, att göra något jag faktiskt inte riktigt vet vartåt det bär, helt enkelt. Kommunen är också för liten för att avancera internt till en högre chefspost och då finns egentligen bara ett alternativ om man inte vill välja det enkla, trygga, förklarar Mathias Forsberg.

Utmaningen Mathias Forsberg har tagit sig an är posten som Näringslivschef i Sigtuna kommun.

-Sigtuna är en väldigt spännande kommun med två väldigt olika tätorter i Sigtuna och Märsta. Där finns en stor utmaning i flygplatsen och den sömniga handelsplatsen Arlanda Stad samtidigt som det även finns likheter med Upplands-Bro. Läget, alltså avståndet till Stockholm, är likvärdigt, det byggs mycket bostäder och logistik-branschen är stor. Jag tar med mig många erfarenheter härifrån som jag är övertygad kommer vara till nytta i Sigtuna, säger Mathias Forsberg.

Näringslivschef Forsberg lämnar en kommun vars företagsklimat är gott. Där det finns ett stort engagemang och samsyn från näringslivet, politiken och från tjänstemännen, och där en spännande inflyttning av stora som små aktörer bidrar till den positiva andan. De senaste årens imponerande utveckling har definitivt inte passerat obemärkt, varken inom eller utanför kommungränsen. 

Kommunens näringsliv har välförtjänt uppmärksammats av bland andra Svenskt Näringsliv och en av framgångsfaktorerna man ringat in är den förändrade attityden till företag och företagande som skett. En annan bidragande faktor till det förbättrade företagsklimatet är dialogen och möteskulturen där näringslivet, politikerna och tjänstemännen regelbundet möts i olika forum. Förbättringsarbetet har pågått under flera år och tog ordentlig avstamp i och med rekryteringen av en ny näringslivschef 2010. Då anställdes Mathias Forsberg, som med ett tydligt uppdrag och starkt stöd från politiken drev på förändringsarbetet.

-Upplands-Bro har gjort en spännande resa från sömnig förort till en het Stockholmsnära och företagsvänlig kommun dit många vill flytta. På många sätt kan man nog säga att startskottet gick före min tid, i och med Bro Hofs etablering. På många sätt kan man nog säga att startskottet gick före min tid, i och med Bro Hofs etablering. Där kan man väl säga att mycket gick fel, men efter några års gediget arbete internt med service och bemötande kunde vi sedan se att allt gick rätt när väl Bro Park etablerades. Jag brukar säga att resan ”från Bro Hof till Bro Park” visar hur långt kommunen förflyttat sig som etableringsort på bara tio år.

Efter Bro Hof har också etableringarna duggat allt tätare. Kronjuvelen, Bro Park, har många nästan lika imponerande etableringar i hasorna, där bland andra Altia, Biltema, Svenskt Kosttillskott och Zalando glimmar i kapp.

Mathias Forsberg tillskriver politikerna i Upplands-Bro stor förtjänst i den framgången.

-Vi har ett fantastiskt politiskt arbete kring näringslivsfrågor och utveckling i den här kommunen. Den nuvarande Koalitionen och Alliansen som satt vid makten förra mandatperioden gör ett grymt arbete. Jag ser och hör hur mina kollegor i Storstockholm och faktiskt i övriga Sverige har det och jag tror ärligt inte att det finns många som klår Upplands-Bro där. Mycket arbete återstår ändock. Bland annat måste nyföretagandet här öka. Vi har alldeles för få nyföretagare i Upplands-Bro, där ligger vi en bit efter rikssnittet. Det blir något för min efterträdare att ta tag i!Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 13/12
Språkcafé för unga
Torsdag 14/12
Språkcafé för unga
Programmera spel - Anmäl dig!
Lördag 16/12
Röda Korset – Second hand / Loppis
Sagostund i Kulturhuset
Söndag 17/12
MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Bro
Tredje Advent på Säbyholm
Måndag 18/12
Tv-spelshäng i bibblan 7-12 år
Måndag 15/1 2018
Föredrag: TRÄD OCH BUSKAR, EN VIKTIG DEL I TRÄDGÅRDEN
avståndsannons

Håbo-Tibble Julmarknad 2017

Kultur och Fritid ht 17 Lucia i Kulturhuset

GYMMIX JULKLAPPSTIPS 2017

Upplands-Bro Kommunfullmäktige dec 17

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen